Pcbrehoboth
Image default
Zorg

Gaat u werken in Nederland als buitenlander?

Wanneer u vanuit het buitenland naar Nederland komt om te werken en wonen, is er veel om te regelen. Zo is het belangrijk om zo snel mogelijk een zorgverzekering af te sluiten in Nederland. Dit geldt ook wanneer u al een zorgverzekering hebt in uw thuisland. Iedereen die in Nederland woont is verplicht om verzekerd te zijn voor ziektekosten, zelfs als u tijdelijk komt werken in Nederland als buitenlander. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken voor u, heeft HollandZorg een zorgverzekering speciaal voor arbeidsmigranten. Wij houden rekening met uw situatie en kunnen u helpen waar nodig.

HollandZorg voordelen

Als u een basisverzekering afsluit bij HollandZorg, dan kunt u rekenen op vergoeding van noodzakelijke zorg. U kunt hierbij denken aan huisartsbezoek of opname in het ziekenhuis. Wilt u ook andere specifieke zorg kunnen ontvangen? Dan kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering van HollandZorg. U kunt zelf kiezen door welke zorgverlener u behandeld wilt worden. Daarnaast hoeft u bijna nooit de kosten van de behandeling voor te schieten. De rekening wordt in de meeste gevallen door uw zorgverlener direct naar ons gestuurd. Het afsluiten van een zorgverzekering is bij HollandZorg erg eenvoudig, en als u het land weer verlaat is deze ook weer makkelijk op te zeggen. En mocht u later toch nog terugkomen naar Nederland, dan is uw zorgverzekering zo weer ingeschakeld.

EHIC pas

Wanneer u verzekerd bent bij HollandZorg, ontvangt u een EHIC pas, ofwel European Health Insurance Card. Met deze pas kunt u aantonen dat u bij ons verzekerd bent en dat u recht heeft op noodzakelijke zorg wanneer u in een EU/EER-land of Zwitserland verblijft. Het verschilt wel per land welke zorg u vergoed krijgt en hoeveel er vergoed wordt. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Europese Commissie.

https://www.hollandzorg.com/nl