Pcbrehoboth
Image default
Zorg

Herdenken is niet alleen voor nabestaanden, het is ook voor u

In ons leven maken we allemaal vroeger of later het verlies van een dierbare mee. Als nabestaande laat u het afscheid zo passend mogelijk verlopen. De eerste Nederlander verliest een familielid terwijl een ander een goede vriend kwijt raakt. Het verschilt sterk per persoon onder welke omstandigheden de geliefde ons verliet. Gelukkig ontvangen vele nabestaanden na het heengaan van de overledene steun uit hun omgeving. Vooral in de periode rondom de laatste groet tonen bekenden blijk van medeleven. Onze onderneming Andersgedenkmonumenten herkent dat het gemis in de volgende jaren blijft.

Samen sterker staan

Een grafsteen of een grafmonument geeft nabestaanden al een eigen plaats om heen te gaan. Het blijft belangrijk om te weten dat u niet alleen staat in het verdriet. Mogelijk ervaren sociale contacten uit de directe omgeving soortgelijke emoties. Aan de andere kant leven vele andere gezelschappen met het verlies van een dierbare. Een herdenkingsdienst geeft u de kans om stil te staan bij het overlijden. In de dagen van de uitvaart krijgt u als nabestaande met veel verschillende zaken te maken. Wij begrijpen dat de gevoelens later nog blijven bestaan bij de naasten.

Verbonden door verlies

Een bijeenkomst met andere nabestaanden kan troostend werken voor u. De overige aanwezigen weten in ieder geval wat bij het gemis komt kijken. Het schept een band dat jullie elkaar vinden in een vergelijkbare situatie. Families hoeven elkaar weinig uit te leggen over wat ze doormaken sinds het vaarwel. Een klein gebaar zoals het neerleggen van een bloem draagt al bij aan de ontmoeting. Bij een uitvaart ervaren nabestaanden nog de eerste emoties of houden ze zich sterk. In een later stadium kunt u meer rust ervaren om eens terug te blikken op de overledene. Het geeft een prettig gevoel dat de herdenking de gedachtenis aan de geliefde bewaart.

Met elkaar herdenken

De wereld lijkt stil te staan als de dierbare de laatste adem uitblaast. De aardbol draait door maar voor u als nabestaande houdt alles even op. Niets lijkt er meer toe te doen wanneer het afscheid van de geliefde nadert. De omgeving pakt mogelijk het dagelijks leven weer op na het houden van de uitvaart. Het valt te begrijpen als u de behoefte krijgt om bijeen te komen met de gelijkgestemden. Ook langer na de uitvaart komt het voor dat een familielid zich open stelt voor een gezamenlijke dienst.

Herinnering levend houden

Op een sterfdag gaan we vaak na wat zich vroeger op dezelfde datum afspeelt. De tijd verstrijkt terwijl de liefde voor de dierbare blijft bestaan. Vaak lijkt het nog als de dag van gisteren dat je elkaar voor het laatst zag. De vereniging geeft een mooie aanvulling aan de grafsteen of het grafmonument. Met trots kijken we naar de hoge waardering van bezoekers op onze website. Het helpt bij het omgaan met verlies als u ziet dat iedereen iemand mist. Een klein gezelschap zorgt vaak voor een intieme dienst met een hoog gevoel van saamhorigheid. Het blijkt van onschatbare waarde als u elkaar vindt in de ervaring.

Welkom bij ons

In het dagelijks leven ontstaat weinig ruimte om de dierbare te eren. De wens om de emoties te delen met overige nabestaanden houdt ondertussen stand. Onze onderneming staat klaar voor een persoonlijke manier van herinneren. Surf gerust naar Andersgedenkmonumenten.nl om te lezen wat we voor u kunnen betekenen.