Pcbrehoboth
Image default
Zorg

Werken in een projectteam

Projectteam en verschillen

Er zijn twee grote pijlers in het werken met een projectteam. Allereerst moet je een juist projectteam bij elkaar rapen. Dat is al een hele wereld op zich. Je moet de juiste balans in personen kunnen vinden, de juiste expertise en de juiste hiërarchie binnen een groep. Als een van deze elementen ontbreekt dan is het moeilijk om een projectgroep bij elkaar te houden en optimaal rendement te behalen. Het tweede deel is de projectgroep goed samen te laten werken. Dit is een onderdeel dat af en toe moeizaam verloopt, maar niet ten dode is opgeschreven. Je kunt gemakkelijk meer kennis opdoen om een projectgroep die stroefjes verloopt tot een geoliede machine om te zetten.

Verbetering zoeken

Voor het verbeteren van een projectgroep traject kan je natuurlijk een training voor het werken in een projectgroep  volgen. Deze trainingen focussen zich erop dat de ‘vlam onder de teampan’ gehouden wordt. Er wordt druk op de ketel gezet. Elke groep mensen die bij elkaar worden gezet is dynamisch. Elke groep hanteert een andere aanpak en heeft aan andere collectie van mensen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je in een groep werkt je rekening moet houden met het feit dat mensen verschillende verwachtingen kunnen hebben. Een training sluit daar perfect op aan. Er wordt gezorgd dat alles uit je projectgroep gehaald wordt, en is een goede en snelle manier om samenwerking te verbeteren. Je kunt voor een projectgroep niet de mensen kiezen waarmee je samenwerkt, dus je bent verbonden om verbetering te zoeken. Werken in een projectgroep kan spannend zijn, maar wij kunnen erbij helpen dat je elkaar makkelijker en sneller leert kennen.

Ook geïnteresseerd in een training bij Tailor You over het werken in een projectgroep. Of ben je geïntereseerd in een andere training? Kijk dan snel op de website en hopelijk zien we je binnenkort tegenmoet!