Pcbrehoboth
Image default
Electronica en Computers

De mogelijkheden van smartboards

Een smartboard, wat tegenwoordig ook een digiboard heeft ziet er praktisch hetzelfde uit als een whtieboard maar verschilt er wel van. Het idee is dat je erop kan schrijven, de tekst weer kan wissen, maar de tekst kan ook opgeslagen worden. Dat is wat een smartboard uniek maakt ten opzichte van een whiteboard. U kunt hier kijken naar het kopen van een smartboard

Een smartboard moet altijd aangesloten zijn op een computer en op een beamer. Anders kan je namelijk niets projecteren. Op de computer moet software staan die samenwerkt met het bord en hierdoor kunnen filmpjes en websites vertoont worden op het bord. De beamer is daarnaast ook de lichtbron waardoor de informatie op het scherm getoond kan worden.

Touchscreen

Een smartboard kan daarnaast ook in gebruik staan met touchscreen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van touchscreen is een lichtbron overbodig bij het gebruik van een smartboard. Naast alle mogelijkheden die aangeboden worden door het gebruik van een smartboard heeft touchscreen nog wat extra opties. Namelijk pen- en vingerherkenning, waardoor het bord door meerdere mensen tegelijkertijd gebruikt kan worden.

Plaatsen van het scherm

Het plaatsen van een dergelijk scherm wordt vaak aan een grote wand gedaan, of op een frame die te verplaatsen is. Wanneer u een smartboard besteld zijn er altijd specialisten aanwezig die het bord kunnen monteren aan de desbetreffende wand. Deze mensen weten vaak alles af van de computers in combinatie met beamers en smartboard, dus kunnen deze ook volledig installeren. Daarna wordt er uitleg gegeven over hoe zo’n bord in elkaar steekt en daarna bent u klaar voor gebruik. Bent u nou geïnteresseerd geraakt in de aanschaf van zo’n smartboard? Kijk dan op onze website (www.jfad.nl) en schaf er eentje voor uzelf of voor uw bedrijf aan!