Pcbrehoboth
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een sporthorloge

Waar moet een goed sporthorloge aan voldoen

Wanneer je tegenwoordig een sporthorloge wilt kopen dan is het aanbod enorm. Waar moet het beste sporthorloge nu aan voldoen en waar moet je vooral op letten wanneer je een sporthorloge koopt. Er zijn ontzettend veel aandachtspunten bij de aanschaf van een sporthorloge en in dit artikel gaan we hier dieper op in. Als eerste kunnen we natuurlijk wel de vraag van de prijs beantwoorden want een goed sporthorloge is gewoon niet goedkoop. Gemiddeld moet je denken aan een 250 tot 300 euro als richtprijs voor de beste sporthorloges die er op dit moment te koop zijn. Deze prijs ligt gewoon hoger dan bijvoorbeeld de activity trackers maar deze zijn dan ook minder goed ter ondersteuning bij het sporten. Juist de functies die een goed sporthorloge moeten ondersteunen zijn enorm van belang.

Hartslagmeting en en sensoren

Wat we direct zien bij de verschillende sporthorloges zijn de verschillen in de manier waarop de hartslag betrouwbaar moet worden gemeten. Dit kan nog steeds met een zogenaamde hartslagband maar is natuurlijk veel eenvoudiger met een goede meting op de pols. De sensoren die een goede polsmeting moeten uitvoeren zijn enorm belangrijk. Hier zijn ook direct de verschillen in kwaliteit te zien. Merken als Garmin en Polar hebben dit bij alle modellen heel goed voor elkaar. De hartslagmeting is de basis om de conditie, training, wedstrijd, herstel etc te kunnen bepalen van de sporter. Vaak is het sporthorloge om deze statistiek heen gebouwd en de basis van het sporthorloge.

Vochtbestendig en goede app’s

Wat ook erg belangrijk is bij het sporthorloge is de vochtbestendigheid. Bij het sporten transpireer je veel en dus is het belangrijk dat het sporthorloge hier tegen bestand is. Daarnaast zijn de functionaliteiten van het sporthorloge vaak enorm. Naast alle trainingsstatistieken die kunnen worden bewaard is er natuurlijk ook een app die enorm veel mogelijkheden geeft. Zo kun je verschillende soorten trainingen uitvoeren, complete statistieken via google maps bekijken, hartslagfrequenties bekijken maar ook calorien en tijden. Dit alles in een compleet overzicht waarbij alle statistieken tezamen vaak ook een goed beeld geeft van de conditie verbeteringen van de sporter. Veel sporthorloges kunnen daarnaast ook het optimale trainingsschema maken en meten ook in rust uw hartslag en slaap. Hierdoor kun je als sporter nog beter je prestaties uitvoeren. Wil je meer weten over sporthorloges dan kunt u het beste een kijkje nemen bij de beste online vergelijker 10Monsters.