Pcbrehoboth
Image default
Electronica en Computers

Alles wat u moet weten over device as a service

Steeds meer fabrikanten bieden hardware- en software abonnementen aan. De dienst Device as a service (DAAS) is een voorbeeld van een veel gebruikte ICT oplossing. Maar wat is het nu eigenlijk? En waardoor stappen steeds meer bedrijven over op device as a service? Lees in deze blog wat device as a service is en of dit type it dienstverlening wat zou kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Wat is DAAS (Device as a service)?

Je zou device as a service kunnen zien als een leasecontract voor computers, laptops en/of servers. Je koopt geen laptops, maar huurt deze bij een ICT bedrijf. Dit tegen een voorraad overeengekomen maandbedrag per maand. De prijs wordt meestal bepaald op basis van het aantal geleverde apparaten.

Echter is device as a service niet alleen maar een vervanging van huren in plaats van kopen. Je krijgt namelijk veel IT service bij een DAAS oplossing. Dit wordt in IT termen ook wel ICT lifecycle management genoemd. Denk hierbij onder meer aan het aanschaffen of bijbestellen van apparaten omdat je een groei doormaakt, installeren van apps en toepassingen, ondersteuning bij IT-storingen en on-demand hulp wanneer er problemen op de hardware ontstaan. Daarnaast kan de ondersteunende IT partij ook back-ups maken van al uw ICT systemen. En staat de IT dienstverlener u bij in het verzorgen van veilige, up to date hard- en software.

Voor welke apparaten zijn er DAAS oplossingen?

Dit is afhankelijk van de dienstverlenende partij, echter geldt in de regel dat u doorgaans kunt kiezen uit de grote merken binnen de zakelijke dienstverlening zoals HP, Dell, Apple, Microsoft en Lenovo. Niet elke aanbieder zal al deze merken of alle type devices ondersteunen. Zo kunt u bij Lenovo zelf DAAS afnemen, echter natuurlijk niet producten van andere merken. Per aanbieder kunt u informatie inwinnen over welke type devices zij ondersteunen wanneer dat nog niet duidelijk is geworden op de website. Bedrijven die niet merk gebonden zijn, willen vaak met u meedenken. Naast laptops en personal computers, kunt u bij sommige ICT dienstverleners ook tablets of mobiele telefoon abonnementen afnemen binnen het totaalpakket.

Waarom kiezen voor een DAAS oplossing?

Er zijn meerdere voordelen van een device as a service oplossing. Voor de meeste mensen is het reduceren van de werkdruk voor de IT-afdeling de voornaamste reden. Dit zorgt ervoor dat uw IT werknemers zich met andere IT werkzaamheden bezig kunnen houden in plaats van IT support en gebruiksklaar maken van de IT devices. 

Een ander voordeel is dat het kostenbesparend kan werken. Wanneer u zelf alles moet regelen, zal dit moeten worden uitgezocht hoe dit het beste te doen. Beheer van de devices, administratie ervan, het keuzeproces voor de hardware en beste IT-oplossingen. Door te kiezen voor een IT bedrijf met veel ervaring in DAAS-oplossingen bespaart u veel tijd en geld met dit uitzoekwerk. Het IT bedrijf heeft een ervaringseffect, waardoor men op ervaring u snel en kundig kan adviseren over een specifieke bedrijfsoplossing.

Een bijkomend financieel voordeel is dat de kostenpost voor uw hard- en software, maandelijks wordt afgeschreven. Dit maakt het budgetteren makkelijker en voorkomt u dat u in de loop van het jaar ineens geen budget heeft voor nieuwe IT apparatuur.

Is device as a service iets voor u?

Wanneer u na het lezen van dit artikel overweegt om te investeren in een device as a service it oplossing, zou u hier kosteloos praktische informatie over device as a service voor uw bedrijf kunnen aanvragen.