Pcbrehoboth
Image default
Hobby en vrije tijd

Een korte geschiedenis van astrologie voor niet-astrologen

Een korte geschiedenis in astrologie

Wat is astrologie?

De eenvoudigste manier om astrologie te beschrijven, zou het een combinatie van verschillende waarzeggerstelsels zijn, gebaseerd op het idee dat er een directe relatie bestaat tussen de steeds veranderende posities van de sterren en planeten, en situaties of gebeurtenissen die plaatsvinden in de menselijke wereld – voor het lezen van je sternzeichen bijvoorbeeld. Dit praktijk- en geloofsysteem bestaat al vele jaren in veel verschillende culturen, voornamelijk omdat het mensen helpt de wereld om hen heen te begrijpen en hen helpt een dieper inzicht te krijgen in zichzelf en hun levensreis.

Astrologie wordt het meest gezien in de westerse cultuur door het gebruik van een horoscoopdie erop gericht zijn de persoonlijkheden van mensen uit te leggen en voorspellingen te doen over toekomstige gebeurtenissen die het individu kan ervaren. Hoewel astrologie veel niet alles kan verklaren, vinden veel mensen horoscopen nog steeds een bron van troost en staan ​​ze garant voor hun nauwkeurigheid in hun verdediging.

Vroege ontwikkeling van de astrologie

Astrologie is gedurende vele jaren in grote mate bestudeerd. Het heeft de prevalentie niet alleen in de academische wereld gezien, maar ook in de wereld van de politiek, waar verschillende leiders en politieke figuren hebben vertrouwd op astrologie om hen te helpen grote beslissingen te nemen, vaak met enorme gevolgen. In de academische wereld zou astrologie vaak naast astronomie, meteorologie en zelfs alchemie worden bestudeerd. De afgelopen jaren heeft astrologie, vooral vanwege wetenschappelijke vooruitgang, haar geloofwaardigheid verloren en beschouwt ze daarom niet langer haar legitimiteit als een academisch onderwerp.

Astrologie versus wetenschap

De wetenschappelijke gemeenschap heeft astrologie zeer gerestaureerd als geen macht in het beschrijven van het universum, en geen mogelijkheid om gebeurtenissen op aarde te voorspellen, en het af te doen als een pseudowetenschap. Er zijn veel experimenten uitgevoerd om te testen of astrologie zijn claims daadwerkelijk kan waarmaken en vanaf vandaag is er geen bewijs gevonden om astrologie te ondersteunen en het idee dat de beweging van planeten en sterren een effect heeft op de verschillende sterrenbeelden – zoals horoscoop Stier – of situaties hier op aarde . Voortdurende vorderingen op het gebied van biologie en natuurkunde fungeren als verder bewijs tegen astrologie, omdat moderne bevindingen vaak in tegenspraak zijn met wat astrologie beweert waar te zijn.

Waarom wordt astrologie vandaag nog steeds gebruikt?

Ondanks dat het door de wetenschappelijke wereld als pseudowetenschap wordt bestempeld, wordt astrologie nog steeds beoefend en geloofd door de westerse wereld. Dit kan zijn omdat mensen graag antwoorden willen op onbeantwoordbare vragen en troost vinden in de wetenschap dat situaties in hun leven kunnen worden verklaard. In de juiste handen kan astrologie een buitengewoon waardevol instrument zijn om mensen te genezen of spiritueel te begeleiden. Daarom is er nog altijd vraag naar astrologie – om je horoskop te lezen, en nog steeds een plaats in de moderne samenleving.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/