Pcbrehoboth
Image default
Hobby en vrije tijd

Ben je het verliezen met gamen zat? Lees dan verder!

Zijn je vrienden steeds beter dan jij in een bepaalde game, of heb je het idee dat je maar niet beter wordt? Dan kan dat met enkele zaken te maken hebben. Er zijn bepaalde oorzaken voor het niet beter worden in gamen. Het kan natuurlijk zitten in een beetje talent, maar er zijn ook zaken waar je wel invloed op hebt. Verder in deze blog worden de meest voorkomende oorzaken van niet beter worden besproken en worden er tips gegeven voor het beter worden.

Waarom word ik niet beter?

Om beter te worden in een game moet je moeite doen. Dit betekent dat je uren moet maken en energie moet leggen in het beter worden. Hier moet ook structuur en regelmaat in zitten. Dus elke dag een aantal uurtjes, of een aantal dagen in de week. Door regelmatig te gamen en te oefenen word je vanzelf al beter.

Naast de tijd is het ook belangrijk om je zelf te blijven uitdagen. Het is natuurlijk leuk om alles te winnen, maar als je niet tegen betere mensen gaat spelen zul je ook minder snel beter worden. Je kan namelijk veel van andere mensen leren. Dit brengt ons ook bij het volgende probleem en dat is dat mensen veel alleen gamen. Door samen met andere mensen te gamen kan je elkaar tips geven en samen beter worden. Daarbij is het in veel gevallen natuurlijk ook leuker.

De gaming set up is daarbij ook belangrijk. Hiermee wordt bedoeld dat je de juiste apparaten moet hebben. Een goed beeldscherm, goed geluid en een controller of toetsenbord die goed werkt. Zonder goed geluid en beeld zal je altijd in het nadeel zijn tegenover andere spelers. Hierbij is natuurlijk de internetverbinding ook een zeer belangrijke factor.

Hoe word ik beter?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om beter te worden. Ten eerste moet je veel tijd en energie steken in het beter worden. Daarnaast moet je zorgen voor een goede gaming set up. Dit om gezondheidsproblemen te voorkomen en goed geconcentreerd te kunnen gamen. Hiervoor heb je een goed gaming bureau nodig en een goede game stoel om mee te beginnen. Een bureaustoel is in veel gevallen al prima, maar als je een echt goede stoel wilt hebben is het een aanrader om een game stoel te nemen. Naast het bureau en de bureaustoel moet je goed kijken naar wat voor een beeldscherm je koopt. Veel mensen denken dat een groot beeldscherm het beste is omdat je alles goed ziet, maar het is eigenlijk beter om een kleiner scherm te nemen. Op die manier zie je alles in één oogopslag.

Naast de energie, tijd en de gaming set up is het ook goed om aan competitieve spelmodes mee te doen. Zo worden er door veel gamepartijen bepaalde toernooien georganiseerd. Dit zijn leuke toernooien om iets te winnen, maar door überhaupt mee te doen word je al beter. Zo speel je tegen veel verschillend spelende mensen en ook tegen betere tegenstanders.

Om beter te worden in een game kan het ook interessant zijn om andere games te spelen. Dit klinkt misschien raar, maar door andere games te spelen leer je ook omgaan met verschillende situaties. Zo heb je bij bepaalde spellen een hoge reactiesnelheid nodig, en moet je bij andere spellen weer zeer tactisch en slim spelen. Door meerdere games te spelen ontwikkel je op verschillende onderdelen van het gamen.

Tot slot is het handig om naar bepaalde streams of op YouTube te kijken naar gamers die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Deze gamers hebben misschien wel het pad bewandeld die jij ook wil bewandelen. Daarnaast geven streamers en YouTubers veel tips en kan je precies zien wat zij in bepaalde situaties doen.