Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Werken in de industrie, techniek en productie

De industrie is een enorm grote sector. Dit is dan ook een perfecte branche als je op zoek bent naar een diverse en innovatieve baan. Hiernaast is de branche zo breed dat er ongetwijfeld ook voor jou een geschikte functie bij zit. Zo kun je aan de slag als productiemedewerker, operator of teamleider. Maar wat maakt werken in de industrie nou zo leuk? Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder!

 

Tekort aan vakbekwame technici

Binnen de industriële branche is er nog altijd een tekort aan vakbekwame technici. Als je gaat werken in de industrie is het dan ook belangrijk dat je beschikt over voldoende kennis. Of dit nu is over een skid of over procesoptimalisatieprocessen. Verder gaan de ontwikkelingen in de branche heel snel. Het is dus ook belangrijk dat je op de hoogte bent van deze ontwikkelingen. Om goed op de hoogte te blijven, kun je bijvoorbeeld veel blogs lezen of bepaalde lezingen of webinars bijwonen. Hiernaast kun je natuurlijk ook met het hele team een training volgen.

 

Functies techniek

Zoals we al eerder benoemden, zijn er veel verschillende vacatures beschikbaar binnen de industrie. Hierbij kan er onderscheid gemaakt worden in banen waarbij je werkzaam bent op de werkplaats, maar ook op kantoor. Bij functies op de werkplaats of buiten kantoor kun je denken aan expeditiemedewerker, machinist, truckchauffeur etc. Verder kun je ook aan de slag als administratief medewerker, financieel werk, commercieel medewerker en noem het maar op. Dit is dus afhankelijk van waar je jezelf het liefst ziet werken en welke functie goed bij jou past. Als je niet goed weet welke functie bij je past, raden we je aan om op internet goed onderzoek te doen naar alle functies. Hier zie je uitgebreid beschreven staan over welke kwaliteiten je moet beschikken en wat de functie precies inhoudt.

 

Competenties en kwaliteiten

Als je wilt werken in de bouw, zijn er een aantal kwaliteiten die handig van pas komen. Of je nu leiding geeft aan een team, werkt op een bouwplaats bij machines en een puinbak of continue onderweg bent, het is erg belangrijk dat je praktisch en gestructureerd bent. Dit wil zeggen dat je gericht bent op duidelijke en afgebakende werkzaamheden. Binnen de industrie moeten risico’s zoveel mogelijk worden uitgesloten. Verder is het belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat, besluitvaardig bent en dat je goed kunt plannen en organiseren.