Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Zorg voor de beste rijstijl voor jouw rijexamen!

Wil je meteen alles goed doen? Moet je nog beginnen met de oefenexamens autotheorie, maar sta je te trappelen om te mogen rijden? Tuurlijk, mooi dat je zo enthousiast bent. Voor een goede start is het handig dat je met de auto de juiste rijstijl krijgt. Een goed begin is immers het halve werk

Luister goed

Voor een goede rijstijl moet je vooral goed naar jouw instructeur luisteren. Dat gaat boven al het advies dat je van anderen krijgt. Een rijinstructeur heeft ervoor geleerd en heeft vaak zoveel ervaring, ga daarvanuit.

Welke rijstijlen er zijn

Er zijn diverse soorten rijstijlen die automobilisten hanteren en herkennen bij elkaar. Zet je maar schrap, hier gaan we. Laten we beginnen met een rijstijl die graag op de weg gezien wordt, de sportieve rijstijl. Iemand met die rijstijl heeft goed inzicht en anticipeert snel en rijdt assertief. Het risico van de sportieve rijstijl is dat iemand soms te snel rijdt. Dat is dus een aandachtspunt, want met een examen word je voor te hard rijden natuurlijk wel hard afgerekend.

Er is ook een brave rijstijl. Iemand die zich perfect aan de regels houdt, maar soms ook een beetje onzeker is en in het verkeer zich soms de kaas van het brood laat eten. Niet altijd even handig natuurlijk, hoewel netjes aan de regels houden natuurlijk wel mooi is.

De rampzalige chauffeur. Iemand met totaal geen inzicht en waarbij iedereen zich afvraagt hoe diegene een rijbewijs heeft gekregen. Zo iemand die als een ongeleid projectiel deelneemt aan het verkeer. Dit is natuurlijk wel van het niveau van de slechtste chauffeur van Nederland.

Oefenexamens autotheorie en daarna rijden

Je kunt nog zoveel lezen over rijstijlen. Je hoopt wellicht dat jij een sportieve rijstijl ontwikkel. Vergeet alleen niet dat je eerst beginnen moet met de oefenexamens autotheorie, voordat je veilig alleen kunt rijden.  Met oefenexamens autotheorie zorg je ervoor dat je inzicht vergroot en dat is ontzettend belangrijk voor jouw rijstijl.

https://theorie-oefenexamen.nl/