Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Soorten vensrterbekleding

Er zijn verschillende soorten raambekleding die alle verschillende besturingssystemen gebruiken om te openen en te sluiten. Het meest voorkomende van deze soorten raambekleding zijn rolluiken en geplooide jaloezieën. Vensterbekleding kan op een aantal manieren worden gebruikt om esthetische, functionele ruimtes te creëren en ook om privacy- of veiligheidsbarrières te creëren.

Rolluiken

Rolluiken zijn één type vensterbedekking dat gemakkelijk te bedienen is met eenvoudige handbewegingen. Het kan gemakkelijk worden aangepast voor elke gewenste hoogte en kan ook naar de gewenste hoek worden gekanteld. Dit type jaloezieën heeft zowel horizontale als verticale aanpassingsmogelijkheden. Een ander voordeel van het gebruik van rolvensterbehandelingen is dat het kosteneffectief is en daarom erg populair wordt bij de experts van de raambehandeling.

Honinggraat gordijnen

Honinggraat gordijnen zijn een ander populair type raambekleding dat een mechanisch systeem gebruikt voor het optillen en verlagen van de stof. Deze stijl van raambekleding maakt gebruik van stoffen van verschillende gewichten. Voor lichtere stoffen, zal het systeem grotere hoeveelheden tillen en verlagen van de honingraatschaduwen mogelijk maken. Voor zwaardere stoffen zal het systeem minder tillen en verlagen van de honingraatschaduwen mogelijk maken. Sommige honingraat gordijnen zijn gemotoriseerd en kunnen zowel als vensterbekledingen als als een beveiligingsbarrière.

Geplooide vensterkleding

Geplooide vensterbekledingen zijn een populair type vensterbehandelingen die veel mensen graag gebruiken omdat ze esthetisch aangenaam zijn en meer privacy bieden. Deze bekledingen zijn gemaakt van stof die in plooien wordt gerold. Ze kunnen worden bediend door de plooien op te rollen of de plooien te openen en ze te sluiten zodra het raam open is. Deze jaloezieën kunnen ook worden gemotoriseerd en ze kunnen zowel als raambekledingen als een beveiligingsbarrière werken.

Corduroy raamgordijnen

Latten van de corduroy raamgordijnen zijn gemaakt van garen dat wordt geweven in een strak patroon. Koorden worden stevig gewikkeld op latten van de schaduw van het raam. Wanneer de latten worden geopend, is de lucht die vastzit tussen de koorden wordt ingesloten. Hierdoor wordt de tint van de raam lichter dan voorheen vanwege de lucht die is verhuurd.

Horizontale lamellen

Een andere stijl van raambekleding die beschikbaar is, zijn horizontale lamellen van jaloezieën. Zoals de naam al aangeeft, worden horizontale lamellen aan de zijkant van de vensterblessen gebruikt. In tegenstelling tot honinggraat jaloezieën gebruiken horizontale lamellen niet hetzelfde type mechanisch mechanisme als honinggraat jaloezieën. In plaats daarvan zijn de horizontale lamellen behandeld, zodat ze kunnen worden bestuurd door een eenvoudig trekkabel. Dit is anders dan andere soorten jaloezieën die handmatig moeten worden gecontroleerd.

 

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over jaloezieën en raamdecoratie? Bekijk de website van Raamdecoratiedeal en misschien vindt u wel iets wat bij uw huis past!

 

https://raamdecoratiedeal.com/