Pcbrehoboth
Image default
Onderwijs

Innovatief onderwijs en samenhang tussen vakken

Ben je benieuwd waarom de samenhang tussen verschillende schoolvakken belangrijk is? En hoe dit het onderwijs verbeterd? Lees snel verder!

Schoolvakken
Op de middelbare school krijg je veel verschillende vakken. Ik dacht altijd dat het soms wel een beetje te veel is voor tieners om allemaal te leren. Maar het blijkt dat de juiste samenhang tussen de verschillende schoolvakken ervoor zorgt dat tieners zich beter ontwikkelen. 

Bij School voor Persoonlijk Onderwijs zorgen ze voor de juiste samenhang in vakken. SvPo geeft ook het vak Filosofie. Met dit vak leer je de leerlingen verbanden leggen tussen de andere vakken. Het zorgt ervoor dat de leerlingen trainen om te redeneren en te debatteren. Ook het vak kunstgeschiedenis zorgt voor het leggen van verbanden. Dit vak wordt aan de leerlingen gegeven om een verband te kunnen leggen tussen cognitie en emotie. 

In de bovenbouw kiezen de leerlingen uit verschillende vakkenpakketten. Deze pakketten zijn met zorg samengesteld en zorgen voor de juiste samenhang. Deze samenhang zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om kennis te krijgen over de vakken.

Innovatief onderwijs
In deze tijd is het belangrijk om mee te gaan met nieuwe ontwikkeling. Het is belangrijk om de leerlingen voor te bereiden op een snel veranderende wereld. Toch is het belangrijk om leerlingen te behoeden voor overhaaste veranderingen in het onderwijs. Onderwijs moet gebaseerd zijn op wetenschap.

Bij SvPO worden nieuwe ideeën en lesvormen uitgebreid getoetst voor ze in praktijk worden ingevoerd. Nieuwe ontwikkelingen worden goed in de gaten gehouden en meegenomen in besluitvorming. Wanneer het zover is om een nieuwe methode in te voeren, wordt deze nauw in de gaten gehouden. Hierdoor kan er bijgestuurd worden waar nodig. 

Ben je benieuwd naar SvPO? En wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Volg op LinkedIn School voor Persoonlijk Onderwijs of volg op Facebook School voor Persoonlijk Onderwijs.

 

https://sites.google.com/a/svpo.nl/main/home