Pcbrehoboth
Image default
Onderwijs

4 eigentijdse workshops die perfect aansluiten bij de leefwereld van jongeren

Helemaal van nu

Dat kunstzinnige workshops ook super stoer en helemaal ‘van nu’ kunnen zijn, dat bewijzen wij wel met ons aanbod. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor een tijdloze workshop dans, theater of muziek. Maar daarnaast werken wij ook altijd aan het nieuwste van het nieuwste. Volgens ons is dat de beste manier om aan te sluiten bij de leefwereld van jongeren, bijvoorbeeld met deze 4 eigentijdse workshops.

1. Graffiti

Graffiti is een belangrijk onderdeel van urban culture, maar door beroemde kunstenaars als Banksy is het ook meer mainstream geworden. Wij hebben twee verschillende graffiti-workshops: in de ene workshop graffiti leren de leerlingen hoe je met behulp van stencils een beeld opbouwt, in de andere leren ze hoe ze de show stelen met hun eigen tag.

2. Hiphop

Hiphop is een culturele stroming waar leerlingen super veel mee in aanraking komen. Tijdens een hiphopworkshop duiken we in één van de kunstvormen die uit deze stroming komen. Bijvoorbeeld hiphopdance, rap of spoken word.

3. TikTok

Volwassenen snappen er niks van, maar iedereen die zichzelf nog met recht jong mag noemen, is er niet van weg te slaan: TikTok. De hele dag door sturen leerlingen elkaar grappige filmpjes en stoere dansjes waarin zij zelf vaak de hoofdrol spelen. Tijdens deze workshop kijken we wat nou een goed TikTok-dansje is en maken we de perfecte TikTok-choreografie. Zodat alle leerlingen na afloop de show kunnen stelen op hun favoriete social media-platform.

4. How-to-video

Als je vroeger wilde weten hoe iets moest, vroeg je rond in je kennissenkring, kocht je een boek of volgde je een cursus. Tegenwoordig is het allemaal een stuk makkelijker: je zoekt op Youtube een how-to-video op en iemand die jij niet kent legt je gratis en stap voor stap uit hoe jij zelf tandpasta kunt maken, glutenvrije koekjes kunt bakken, je buikspieren kunt trainen of sokken kunt breien. Het ziet er eenvoudig uit, maar een goed how-to-filmpje maken is nog best ingewikkeld. Tijdens deze workshop wagen de leerlingen samen een poging!

https://www.kleinkunstig.nl