Pcbrehoboth
Image default
Onderwijs

4 x inspiratie voor een cultureel dagproject met de hele school

Een losse kunstworkshop is natuurlijk al super leuk. Maar het is pas écht groot feest als alle kinderen een hele dag samen aan de slag mogen. Wij geven je 3 ideeën voor een kunstzinnig dagproject met de hele school.

1. Een circusdag

Wie o wie is de grootste grappenmaker en speelt dus een voortreffelijke clown? En wie o wie wringt zich in de meest onmogelijke bochten als een echt slangenmens, loopt over een touw als een ware koorddanser, jongleert met drie ballen alsof het niks is of klimt met gemak op schouders van een klasgenoot? Tijdens een circusdag kunnen de kinderen allerlei verschillende circusactiviteiten uitproberen om te kijken wat het beste bij hen past: welke activiteit maakt de circusartiest in de kinderen los?

2. Een theatervoorstelling maken

Een theatervoorstelling maken is altijd een goede invulling van een kunstzinnig dagproject. De spanning die dan in de schoolgangen hangt en de energie die uit alle klaslokalen komt, is uniek. En dat is ook niet zo gek: het is namelijk super leuk om aan een voorstelling te werken, maar ook super spannend. Want aan het einde van de dag moet je toch maar mooi met z’n allen het podium op!

3. Cultuurproeverij

Een cultuurproeverij is hét dagproject voor scholen die maar niet kunt kiezen met welke kunstdiscipline ze het liefste aan de slag willen. Tijdens een cultuurproeverij doen we namelijk van alles een beetje. De kinderen kiezen zelf aan welke workshops ze mee willen doen. Wordt het een workshop dans, een workshop fotografie of toch maar een workshop wiggle bots maken? We zorgen dat er voor ieder wat wils is. Theaterliefhebbers, muziekfanaten en zelfs de kinderen die graag bezig zijn met digitale media of techniek: er zit voor iedereen iets tussen.

4. Een muzikale reis om de wereld

Muziek verbindt, dwars over alle grenzen heen. Dat is de ervaring die we kinderen mee willen geven tijdens een Wereld Dansdag. Iedere klas studeert een dans in van een ander land. Aan het einde van de dag voegen we al die dansen samen tot een spetterende voorstelling waarin alle landen én alle klassen muzikaal vertegenwoordigd zijn.

https://www.grotebroer.nl