Pcbrehoboth
Image default
Internet

Verschillende soorten webhosting pakketten

De belangrijkste verantwoordelijkheden van een webhostingbedrijf zijn het leveren van serverruimte, webservices en onderhoud van servers die websites hosten die eigendom zijn van of gecontroleerd worden door personen en bedrijven. Je eigen hosting vergelijken is dan ook niet vreemd. De meeste webhostingbedrijven bieden shared hosting en dedicated hosting aan, die hieronder in detail worden toegelicht.

De gedeelde hosting is veelgebruikt

Een andere naam voor shared hosting is virtual hosting of massa-hosting. Het werkt als volgt: uw inhoud en applicaties worden op een server geplaatst die gedeeld wordt met andere klanten die ook die webhost gebruiken. De apparatuur en de server zijn eigendom van en worden beheerd door de webhost provider, met technici die de servers bewaken en beheren.

Goedkoop en een goede werking

Bedrijven kiezen voor de shared hosting route omdat deze veel goedkoper is en goed werkt. Met andere woorden, het is betaalbaar en efficiënt. Het kan de moeite waard zijn om te vragen naar shared hosting management tools die u in staat stellen om shared hosting te gebruiken, maar nog steeds de voordelen van een dedicated server (hieronder beschreven) te krijgen, Het is belangrijk om het controlepaneel dat het hostingbedrijf u biedt te bekijken.

Hoewel populair, heeft shared hosting zijn beperkingen. Het beperkt u van het gebruik van sommige scripttalen en applicaties, hoewel u vaak de mogelijkheid hebt om functies zoals een winkelwagen of een online catalogus aan te passen en toe te voegen.

Een privé hosting

Dedicated hosting is een veel geavanceerdere vorm van webhosting. Dit type hosting stelt u in staat om zelf een hele server te huren en toegang te hebben tot al zijn middelen om een of meer websites te hosten.

Bij dedicated hosting is er geen overdracht van middelen of personeel naar de webhost. U of uw webhost is eigenaar van de apparatuur. Dit wordt bepaald door een aantal factoren, die verschillen van bedrijf tot bedrijf.

De webhost neemt doorgaans geen verantwoordelijkheid voor iets anders dan de hostingactiviteiten. Bedrijfsprocessen, strategische richting en het debuggen van applicaties, bijvoorbeeld, moeten door de klant worden beheerd.

Veilig en altijd een snelle snelheid

Dedicated hosting is gespecialiseerd en de klant krijgt dedicated hosting voordelen zoals een veilige, hoogwaardige fysieke infrastructuur en snelle internetconnectiviteit. Hosting-pakketten worden vaak aangepast aan de behoeften van de klant met betrekking tot de benodigde bandbreedte, geheugen en opslagruimte. 

Omdat u “eigenaar” bent van een volledige server en deze niet deelt met een ander bedrijf, kunnen CPU-intensieve toepassingen soepel functioneren en wordt voorkomen dat de prestaties van uw website worden verstoord door anderen. Dit maakt een dedicated hosting plan het ideale pakket voor bedrijven met grotere, drukke websites en geeft hen totale controle over de hosting omgeving.

Root Server hosting

Een andere naam voor Root Server hosting is Semi-managed hosting. Dit is een vorm van dedicated hosting die u de controle over uw server geeft door toegang tot de root, terwijl het verschillende voordelen biedt, zoals een betrouwbare infrastructuur, beveiliging en onderhoud van de hardware.

 Root Server hosting geeft u redundante (ononderbroken) internetconnectiviteit en flexibiliteit om te kiezen voor de besturingssystemen en hardware specificaties die het meest geschikt zijn voor uw behoeften.

Semi beheerde server

Aangezien een Root Server een semi beheerde server is, zal de hostingprovider de installatie en de hardware beheren, maar u, de klant, beheert alle andere aspecten ervan, inclusief back-ups en software-upgrades. Als client heeft u ook toegang tot de root of de beheerder, zodat u vrijwel alles op die server kunt doen.

Een Root Server is een zeer veelzijdige server, waar u kunt doen wat u wilt, inclusief het hosten van uw eigen webserver of mailserver. Root Server hosting is bedoeld voor mensen die meer flexibiliteit en maatwerk nodig hebben dan een managed Dedicated server.

Verkopen van hosting aan eigen klanten

Dit type hosting is ideaal voor ondernemers en bedrijven die voor hun eigen klanten willen hosten. Het doorverkopen van webhostingdiensten betekent dat u een contract kunt afsluiten met een webhostingprovider en deze diensten vervolgens onder uw eigen merknaam kunt doorverkopen. Webhostingbedrijven doen dit omdat ze op deze manier meer van hun dedicated hostingruimte kunnen verkopen. 

De klant betaalt een vast bedrag voor het gebruik van de diensten van de webhost, die ze vervolgens onder hun eigen merknaam kunnen doorverkopen. Verschillende hostingbedrijven bieden verschillende contracten en overeenkomsten aan.

https://www.webhost4you.nl/goedkope-hosting/