Pcbrehoboth
Image default
Internet

Wat is een VPN?

We geven je een korte opsomming van wat een VPN is, en daarna gaan we in op de verschillen tussen de verschillende VPN-types. Daarna geven we u een lijst met enkele van onze favoriete VPN’s, zodat u er een kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

VPN is een virtueel privé-netwerk waarmee u anoniem en veilig op het internet kunt surfen. U kunt een VPN gebruiken om uw IP-adres te veranderen, wat betekent dat u uw locatie verborgen kunt houden voor mensen die u misschien proberen op te sporen.

 

Avast VPN

Avast VPN is software die u kunt gebruiken om uw privacy en veiligheid te beschermen terwijl u verbonden bent met het internet.

Het werkt door al uw gegevens te versleutelen en via een virtueel privénetwerk (VPN) te verzenden. Dit maakt het moeilijker voor hackers, spionnen en andere snuffelaars om te zien wat u online doet.

Avast VPN blokkeert ook automatisch malware en phishingsites, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u per ongeluk iets gevaarlijks downloadt.

Avast VPN is een soort VPN waarmee u anoniem het internet op kunt. Het versleutelt uw gegevens en verbergt uw IP-adres, zodat u op het web kunt surfen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat derden uw activiteiten volgen.

Het helpt ook firewalls te omzeilen, wat betekent dat het kan worden gebruikt door reizigers of mensen die in landen wonen waar bepaalde websites worden geblokkeerd door hun ISP’s of overheden.

 

Waarom een VPN gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom mensen een VPN gebruiken. Soms is het omdat ze toegang willen tot geo-blocked content (zoals muziek of films), of misschien omdat ze meer privacy willen tijdens het gebruik van het internet. Andere keren is het gewoon omdat ze gehoord hebben hoe handig en veilig ze zijn, en er zelf een willen uitproberen. In dit artikel overlopen we enkele van de meest voorkomende redenen waarom mensen VPN’s gebruiken, alsook enkele goede voorbeelden van wat ze voor u kunnen doen!

 

Als het gaat om het kiezen van een VPN, zijn er verschillende factoren om te overwegen.

De eerste is of u een betaalde of gratis VPN wilt, en welke functies elke VPN biedt. Sommige bieden onbeperkte bandbreedte maar geen kill switch of DNS-lekbeveiliging – belangrijke functies die uw browsen veilig en privé houden. Anderen bieden misschien wel een kill switch maar geen ad blocking en geen malware bescherming.

Een andere factor is of u een VPN nodig hebt voor uw telefoon, tablet en computer, of slechts één van hen. Als je al je apparaten wilt beschermen terwijl je onderweg bent, dan moet je voor elk apparaat een apart abonnement kopen.

Als privacy belangrijk voor u is, raden we u aan een VPN te gebruiken die uw activiteiten niet volgt en geen logs van uw activiteiten opslaat. U moet ook op zoek gaan naar een app met een gebruiksvriendelijke interface, zodat het voor iedereen in uw huishouden die het wil gebruiken gemakkelijk is. Hier wordt ook de mogelijkheid geboden voor VPN vergelijken. Dit kan helpen om meer over verschillende soorten VPN’s te leren.