Pcbrehoboth
Image default
Internet

Waar is het internet allemaal handig voor?

In de afgelopen tien jaar is het internet een vertrouwde aanwezigheid geworden in het grootste deel van ons leven en heeft het ons ook een ongekende bron van informatie verschaft, die de manier waarop we communiceren, winkelen, socialiseren en zelfs onze politiek uitvoeren fundamenteel heeft veranderd, denk bijvoorbeeld aan internet en TV. Maar voor degenen die hun eerste voorzichtige stappen online nog moeten zetten, wat zijn de belangrijkste voordelen die in het verschiet liggen.

Op het internet kun je veel informatie vinden

Met de komst van het internet werd verwacht dat de wereld toegang zou krijgen tot nieuwe niveaus van informatie en dat is voor velen nog steeds de belangrijkste reden om in te loggen. De informatiebronnen kunnen echter in allerlei ‘vormen en maten’ komen, variërend van websites van individuele bedrijven, die informatie geven over de producten en diensten die zij aanbieden, tot informatiesites die worden gerund door organisaties die optreden als autoriteiten over verschillende onderwerpen, gepassioneerde individuen, door de gemeenschap geleide encyclopedieën, nieuwssites en toegewijde onlineleersites.

Zo kan iemand met vragen over zijn of haar gezondheid gratis verwijzen naar de NHS-website in het Verenigd Koninkrijk om informatie te vinden die misschien eerder alleen beschikbaar was door het raadplegen van een arts of door te investeren in medische literatuur en boeken.

 

Het internet is altijd up to date

Een voordeel dat het internet biedt als medium voor deze informatie (tegen bijvoorbeeld een boek) is dat het vrijwel direct up-to-date en relevant kan worden gehouden als informatie en gegevens veranderen zonder dat het opnieuw hoeft te worden gecirculeerd of aangekocht. Een goed voorbeeld hiervan zijn nieuwssites die in staat zijn om mensen nieuws te laten zien als het breekt, zonder dat ze hoeven te wachten tot de volgende ochtend de krant rondgaat.

Veel sites beheren hun inhoud fris en up-to-date te houden door een beroep te doen op community’s van bijdragers. Misschien wel de meest gerefereerde informatiebron op het internet, Wikipedia, vertrouwt op duizenden onbetaalde medewerkers om de inhoud van de site te leveren.

Informatie aanleveren, opvragen en bespreken

Daarnaast hebben veel gespecialiseerde sites forums waar gebruikers niet alleen informatie kunnen aanleveren, maar waar ze deze ook kunnen opvragen en bespreken, zodat mensen bijna alles te weten kunnen komen wat ze nodig hebben. Al deze informatie op basis van bijdragen is natuurlijk gevoelig voor onnauwkeurigheden door de aard ervan, maar door het nemen van verstandige voorzorgsmaatregelen kan het internet de meest onschatbare bron zijn.

Bovendien wordt het gemak waarmee we toegang krijgen tot deze informatie voortdurend verbeterd doordat zoekmachines met elkaar concurreren en zich ontwikkelen om u de links te geven naar de websites waar u echt naar op zoek bent uit de miljarden die momenteel op het wereldwijde web staan.

https://internet2you.nl/