Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

Het juiste deurbeslag voor de juiste ruimte

De keuze van het deurbeslag heeft ook te maken met de ruimte waar je het nieuwe deurbeslag wilt plaatsen. Er is namelijk deurbeslag met en zonder sluiting omdat sommige ruimtes, zoals het toilet en de badkamer, soms op slot moeten.

Het is belangrijk om dit mee te nemen in de keuze van je deurbeslag zodat je de juiste keuze maakt. Je kunt je hiervoor altijd laten adviseren in de bouwmarkt, via deurklinken.com of in een traditionele ijzerwarenwinkel.

Deurbeslag voor toilet of badkamer

Voor een ruimte als een toilet of badkamer is het soms noodzakelijk dat deze op slot kan. In dat geval heb je deurbeslag nodig dat is voorzien van een rozet of schild inclusief toiletsluiting, van een rozet en een sleutelrozet of een deurschild met sleutelgat. Een rozet of schild inclusief toiletsluiting is het deurbeslag dat in de meeste gevallen de ruimte afsluit.

De sluiting wordt omgedraaid en de deur zit op slot. Een sleutelrozet wordt onder het rozet op de deurgeschroefd. In het geval van een deurschild met sleutelgat hoeft er geen apart schild of rozet gemonteerd te worden.

Belangrijk bij deurbeslag met slot

Een belangrijk punt bij deurbeslag met een slot is het meten van de slotafstand. Deze afstand wordt in milimeters gemeten tussen het hart van het deurkrukgat en en het hart van het sleutelgat. De juiste afstand is erg belangrijk zodat het deurbeslag goed past en de deur goed in het slot valt. Desgewenst kun je om advies vragen in de bouwmarkt of aan een specialist.

https://www.deurklinken.com