Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen is het handig om alvast een inzicht te hebben in de gemiddelde prijzen. Zo kan je het geld apart houden of zien dat je nog wat extra’s moet sparen om zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Hieronder lees je wat zonnepanelen ongeveer kosten.

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren enorm gedaald. Dit komt dus heel goed uit als je nu van plan bent om zonnepanelen te kopen. De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van je energieverbruik. Ieder huishouden gebruikt natuurlijk een ander gemiddelde aan kiloWattuur per jaar aan energie. Een voorbeeld van een huishouden met twee personen gebruiken gemiddeld 3.400 kWh per jaar aan energie. Dit getal ligt natuurlijk hoger wanneer je met meer huishoudens woont. Voor het huishouden van twee personen kan je kiezen voor ongeveer 16 zonnepanelen met elk een vermogen van 250 Wp. De gemiddelde kosten van deze zonnepanelen liggen rond de €7.600. De prijs is inclusief omvormer en installatie. De gemiddelde besparing per jaar zal rond de €782 liggen. Hierdoor heb jij binnen een paar jaar jouw zonnepanelen terug verdiend. Mocht je nou te weinig ruimte op je dak hebben, dan kan je er altijd voor kiezen om minder zonnepanelen te plaatsen. Hierdoor kan je altijd een gedeelte van je energiebehoefte voorzien, hiermee behaal je nog steeds winst.

Installatiekosten

Je bent eruit, je gaat zonnepanelen aanschaffen. Doe dit dan altijd bij een ervaren specialist. Een zonnepanelen specialist heeft de juiste kennis en gereedschappen om de zonnepanelen goed en waterdicht te installeren. Je wilt natuurlijk niet dat het snel kapot gaat. Met een goede installatie voorkomt je onnodige schade. Er zijn altijd wel kosten verbonden aan het instaleren van de zonnepanelen. Bij de meeste bedrijven zijn de installatiekosten inclusief aan de totaalprijs. De installatiekosten maken ongeveer 20% van de totaalprijs uit. Check dit daarom goed bij de afnemer, zo kan je optimaal genieten van je zonnepanelen.

https://ribbers-solarworks.nl