Pcbrehoboth
Image default
Dienstverlening

Ontkalk je water met een waterontharder

In Nederland en België beschikken we over enorm schoon leidingwater. Ons leidingwater wordt gezien als een van de schoonste van de wereld. Waar we echter niet onderuit komen is het feit dat er kleine mineralen in blijven zitten. Calcium (of ook wel kalk genoemd in de volksmond) is er daar één van. Wij als mensen halen veel kalk uit onze voeding en hebben daarom geen kalkhoudend water nodig om te drinken. Het slimste is dus om Calcium uit je water te filteren met een waterontharder. Een waterontharder hoeft niet duur te zijn als je weet waar je moet zoeken! Wij adviseren de partij Hydrotense Europe, een bedrijf dat al de nodige jaren actief is in waterzuivering en waterontharding. Hydrotense somt de volgende voordelen op van een waterontharder:

  1. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee omdat je warmte-element niet meer kapot gaat. In een aantal huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine, zit een warmte-element waarmee het benodigde water opgewarmd wordt. Kalkhoudend water zorgt ervoor dat er een kalklaag om je warmte-elementen heen komt te zitten waardoor ze meer stroom gebruiken en uiteindelijk kapot gaan. Met een waterontharder voorkom je dit en gaat je vaatwasser, koffiezetapparaat of wasmachine langer mee.
  2. Je kleding gaat langer mee wanneer je wast met kalkvrij water. Kalk zorgt er namelijk voor dat kleding sneller slijtage vertoond. Dit zie je bij broeken bijvoorbeeld, dat ze sneller scheuren bij het kruis.
  3. Je hebt geen last meer van kalkplekken in de badkamer. Niets is vervelender dan dat je een nieuwe badkamer hebt met een regendouche, en je vervolgens kalkplekken ziet op je douchewand of zwarte wandtegels. Een waterontharder zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van kalkvlekken.
  4. Het is bewezen dat kalk een bepaalde invloed heeft op onze huid. Wanneer je een gevoelige huid hebt (eczeem bijvoorbeeld) dan kan het heel fijn zijn om te douchen met kalkvrij water. Onderzoek wijst uit dat mensen met eczeem minder last hebben wanneer ze gebruik maken van kalkvrij water.

Terugverdientijd waterontharder

Genoeg redenen om een waterontharder aan te schaffen als je het ons vraagt. En het mooiste is nog dat een waterontharder zichzelf terugverdient omdat je kleren langer goed blijven, je huishoudelijke apparaten minder snel kapot gaan en je je minder schoonmaakmiddel hoeft te gebruiken. Per persoon bespaar je al snel 125 euro op jaarbasis. Neem zeker eens een kijkje op de website van Hydrotense.