Pcbrehoboth
Image default
Dienstverlening

Ischias doet pijn! Fysiotherapie kan u pijn en pijn besparen

Ischias treedt op wanneer pijn uitstraalt langs de heupzenuw. Dit is een grote zenuw die begint in de lage rug en langs de achterkant van het been loopt. Het wordt meestal veroorzaakt door een hernia of een botspoor of stenose die vernauwing van het wervelkanaal veroorzaakt. Tijdens de zwangerschap kunnen ischiasachtige symptomen worden veroorzaakt door spierspanning en laxiteit als gevolg van hormoonveranderingen.

Ischias treft meestal slechts één kant van het lichaam en veroorzaakt pijn vanuit de lage rug tot aan de achterkant van het been. Afhankelijk van waar de zenuw wordt samengedrukt of irriteert, zullen sommige mensen symptomen hebben tot in het been en in hun tenen. Fysio Eindhoven kan u hier enorm bij helpen.

Voor sommigen kan ischias invaliderend zijn, waardoor ze verzwakt raken en niet in staat zijn om eenvoudige dingen te doen. dingen zoals aankleden, terwijl andere mensen het misschien een vervelend ongemak vinden. Ongeacht de mogelijkheid dat de pijn erger wordt, is voor velen de realiteit en het is belangrijk om advies in te winnen bij een medische professional. En hoe sneller je het doet, hoe beter je je zult voelen!

  • Eén De groep ‘gewone zorg’ kreeg een kopie van een educatief hulpmiddel dat de gunstige prognose van lage-rugpijn benadrukt en het belang van actief blijven en bedrust vermijden.

  • De groep ‘vroege fysiotherapie’ kreeg hetzelfde boek, maar ook verwezen voor vier weken fysiotherapie die begon binnen drie dagen na het eerste bezoek aan hun huisarts.

Na vier weken en zes maanden follow-up, de vroege fysiotherapie groep rapporteerde het volgende in vergelijking met de gebruikelijke groep:

  • Verbeteringen in functionele vaardigheden, zoals in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en deel te nemen aan sociale activiteiten.

  • Verlaagde pijnniveaus.

  • Verminderde angst of vermijdingsgedrag.

Bij de follow-up van zes maanden en een jaar begon de vroege fysiotherapiegroep p waren ook meer geneigd om hun behandelingen als succesvol te beoordelen.

Dus, waarom is dit zo belangrijk om te weten? Vaak nemen we als zorgconsumenten een afwachtende houding aan. We kunnen proberen te rusten, medicijnen te gebruiken of onze pijn zelf te beheersen, terwijl we een actievere rol zouden moeten spelen in onze zorg. Fysiotherapie kan een eerstelijnsbehandeling zijn voor lage rugpijn en ischias, en meteen beginnen kan een grote impact hebben.

De meeste staten hebben directe toegang. Simpel gezegd, het kan worden gedefinieerd als patiënten die op hun eigen gemak directe toegang hebben tot fysiotherapiediensten. Hierdoor kunnen patiënten zonder verwijzing of voorschrift van een arts worden behandeld door een fysiotherapeut. Over het algemeen biedt deze optie fysiotherapie de mogelijkheid om als eerste in de rij te staan voor het behandelproces.

 

https://www.cbtfysio.nl