Pcbrehoboth
Image default
Dienstverlening

Met Tens veilig en niet medicamenteus pijn bestrijden vanuit huis

Een effectieve methode van pijnbestrijding die al jaren wordt ingezet door fysiotherapeuten, verloskundigen en andere medisch specialisten, is Tens. Tegenwoordig is Tens ook thuis te gebruiken, je hoeft voor een pijn bestrijdende behandeling je huis dus niet meer uit!

Moderne pijntherapie, toepasbaar voor zeer veel indicaties

Maar wat is Tens precies? Tens (ook wel geschreven als TENS) is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het wordt gebruikt als een niet medicamenteuze pijntherapie. Deze pijntherapie is zeer modern en voor vele indicaties toepasbaar. Zo is Tens in te zetten wanneer u chronische of acute pijn heeft aan onder andere uw schouders, armen, ellebogen, polsen, heupen, rug, knieën, buik en ischias. Ook zijn behandelingen met Tens effectief wanneer u te kampen heeft met Polyneuropathie of Fibromyalgie.

Tens is ook in te zetten tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Veel ongemakken tijdens de zwangerschap kunnen verholpen worden met Tens en de pijn van weeën wordt gedempt waardoor de bevalling soepeler verloopt.

Maar Tens is niet alleen inzetbaar als pijntherapie. Heeft u last van incontinentie of wilt u na de bevalling uw bekkenbodem trainen? Wilt u afvallen of uw stofwisseling verbeteren? Wilt u uw huid verstevigen en cellulitis verminderen? Dan biedt Tens ook uitkomst!

Wat doet Tens en hoe werkt het?

Tens is een klein apparaat dat stroomsignalen afgeeft. Deze elektrostimulatie activeert spieren zonder dat u zelf hoeft te bewegen. De stroomsignalen zorgen ook voor een verstoring van de pijnprikkel die naar de hersenen gaat. Door de stroomstootjes wordt ons lichaam gestimuleerd om endorfine aan te maken, de lichaamseigen pijn dempende stof. Daarnaast zorgen de stroomstootjes ervoor dat de spieren zich ontspannen.

De stroomsignalen of stroomstootjes die door het Tens apparaat worden afgegeven komen via de huid binnen. Dit gebeurt via elektroden die in pleisters verwerkt zitten en die op de huid geplakt dienen te worden.

Het gebruik van Tens is makkelijk en veilig, de stroomstootjes zijn absoluut niet gevaarlijk. Wilt u ook uw pijn bestrijden of uw spieren trainen met het Tens apparaat? Ontdek dan snel alle mogelijkheden!

https://tens.nl/