Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor een freelance developer?

Ben jij toe aan een nieuwe website of app? Dan ga je rondkijken naar de juiste developer. Dit kan via een bureau, maar je hebt ook de keuze voor een freelancer. In dit artikel nemen wij je mee waarom een freelancer developer soms een goede keuze is voor een bedrijf. En in sommige gevallen zelfs een betere optie is. 

Kennis en nog meer kennis 

Als freelance developer ben jij een vakidioot. Je kiest specifiek voor een tak van sport die jij leuk vindt en daarin ontwikkel je volledig. Kies je voor een freelancer? Dan kies je voor een specialist met echte kennis. Maar een freelancer is zeker niet gericht op het kennis vergaren en maar ook op kennis verspreiden. Je krijgt dus niet alleen een specialist, maar ook een docent. Ze delen graag alle kennis met je. Je koopt dus ook een stukje kennis voor je bedrijf. 

Delen wat ze doen 

Je hebt misschien al een keer eerder samengewerkt met een bureau. Vaak is het lange tijd stil. Je bent één van de vele klanten. Bij een freelancer ben jij dit niet. Een freelancer wil graag van toegevoegde waarde zijn. Dit betekent niet alleen kennis delen, maar ook delen wat ze precies doen.

Door te delen welke werkzaamheden zij uitvoeren, weet je ook waar je voor betaald. Bovendien kun je makkelijk tussentijds bijsturen. Immers, je weet precies wat er gebeurd. Gaat er dus iets niet zoals jij het wilt? Dan kun je bijsturen. 

Maximaal resultaat

Een freelance developer wil maximaal resultaat behalen voor jou. Waarom? Heel simpel een goede relatie opbouwen. Het loont namelijk voor een freelancer om goede resultaten op te bouwen. Een loon is niet vanzelfsprekend, dus goed resultaat is nodig om altijd inkomsten te houden. Wanneer hij goed resultaat levert, dan huur jij hem vaker in of raad jij hem juist aan. 

Tegen een lage prijs 

Een bureau kun je inschakelen tegen een redelijk tarief, maar een freelance developer is vaak interessanter. Hij kan tegen een lager tarief werken en zijn werkzaamheden doen zeker niet onder. Doordat hij minder overhead kosten heeft, kan hij zijn werkzaamheden aanbieden tegen een lager tarief. 

 

Een andere optie is het in dienst nemen van een developer. Maar dit is nog steeds niet interessant ten opzichte van de freelancer. Want ook hierbij heb je veel extra kosten, zoals bijvoorbeeld vakantiegeld. Je huurt tegen een lage prijs een echte ervaringsdeskundige in. 

 

Al met al huur je dus voor een laag tarief een expert in. De freelance developer kan van grote waarde zijn voor jouw bedrijf. Je krijgt een beetje extra kennis en hebt een betrouwbare tijdelijke collega. Een tijdelijke collega die graag voor jou werkt, zodat jij tevreden bent.