Pcbrehoboth
Image default
Vakantie

Leuke dingen om te doen in Las Palmas, Spanje!

Las Palmas is een zeer bijzonder en zeker een prachtig eiland. Het Canarische Eiland is gevormd door vulkanische activiteiten en het is ook heel mooi groen. Wat La Palma de namen ‘La Isla Verde’ (het groene eiland) en ‘La Isla Bonita’ (het mooie eiland) opleverde. Waar andere Canarische Eilanden Gran Canaria en Tenerife bekendstaan om hun massatoerisme, hoef je bij La Palma daar niet bang voor te zijn. Welke dingen mag je niet missen tijdens je vakantie naar La Palma? We hebben een aantal dingen voor je o peen rijtje gezet:

1. De stranden van San Cristobal

Het dorpje San Cristobal, net buiten Las Palmas, heeft twee totaal verschillende stranden. Het voornaamste strand is een lang kiezelstrand met van tijd tot tijd heel hoge golven. Het andere strand is een piepklein strookje bedekt met goudkleurig zand, en je vindt het ten zuiden van het dorp. Het wordt beschut door de kleine haven en het water is er kalm genoeg om te zwemmen. Het is het leukste om San Cristobal tijdens de weekdagen te bezoek aangezien de stranden in het weekend behoorlijk druk kunnen worden.

 

Las Canteras

 

Het goudgele Las Canteras strand in Las Palmas is een van de populairste stranden op Gran Canaria. Het strand is heel erg in trek bij zowel toeristen als locals. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals surfwedstrijden, volleybaltoernooien en er zijn gigantische zandsculpturen te bewonderen in de kerstperiode. Paralel aan Las Canteras loopt een gezellige boulevard met terrasjes waar je ’s avonds nog heerlijk kunt nagenieten een dagje strand.

2. Wandelen langs een vulkaan

Pak één van de wandelpaden op La Palma die je leiden naar vele mooie plekken. Een unieke ervaring, die je ongetwijfeld met open mond aanschouwt. Er is een ruime keuze in wandelpaden, voor met z’n tweeën of met de hele familie. Langs de kust, door het berggebied of door de prachtige groene natuur. Mag het van jou spannender? Steek over diepe ravijnen of loop de wandelroute van ‘Ruta de los Volcanes’ die eindigt in Fuencaliente, één van de meest populaire wandelroutes langs een vulkaan!

3. De grootste botanische Tuinen van Spanje

Jardin Botánico Canaria Viera y Clavijo ofwel de Botanische Tuinen van de Canarische Eilanden, zijn het levenswerk van de Zweeds-Spaanse botanist Erik Ragnar Svensson. Hij begon aan de aanleg in 1952, en de tuinen werden officieel geopend in 1959. Je vindt hier meer dan 500 plantensoorten, allemaal inheems van de Canarische Eilanden. Dit zijn de grootste botanische tuinen van heel Spanje!

4. Geniet van een (of twee … of 5!) traditionele maaltijd(en)

Je kunt de hele dag besteden met eten op de ‘Palmeros’-manier. Ontbijten doe je met een ‘Barraquito’ (zoete koffie met melk) en een aantal taarten: marquesotes en almendrados. Wil je liever een meer vullend en minder zoet ontbijt? Probeer in dat geval een sandwich met verse kaas en een beker melk met ‘gofio’. Tijdens lunch neem je papas arrugadas con mojo y carne de cochino a la brasa (gepofte aardappelen met mojo en gegrild varkensvlees). Dan voor dessert een bienmesabe (amandelroom), principe alberto of quesillo of een banaan. Daarna een goed kopje koffie met verse of gecondenseerde melk. Het diner bestaat uit een papegaaivis met salade en een avocado van La Palma. En om een mooie dag heerlijk af te sluiten neem je er een goed glas wijn bij. Eet smakelijk!

Auto huren in Las Palmas

Er zijn een aantal plekken in Las Palmas waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Las almas met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Keddy By Europcar, Enterprise, Surprice, Avis, Flizzr, Goldcar, Sixt en Europcar… hebben onder andere een loket op het vliegveld van Las Palmas, https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-gran-canaria/. Een auto huren kan al vanaf 19 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Las Palmas te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Las Palmas is prima.

https://www.autospanje.nl