Pcbrehoboth
Image default
Telefonie

Handige weetjes over sim only abonnementen

Met een SIM-only abonnement kiest u het contract dat het beste bij u past – in termen van minuten, teksten en gegevens. Het provider stuurt u een nieuwe simkaart, die u vervolgens op uw telefoon plaatst. Wanneer u kiest voor een SIM-only abonnement, betaalt u alleen voor de simkaart. Dit betekent dat je het kunt gebruiken met je oude telefoon, of je kunt een nieuwe telefoon kopen en ermee gebruiken.

Zodra u een SIM-abonnement van een provider hebt gekocht en deze is geactiveerd, betekent dit dat deze SIM-kaart permanent is vergrendeld op dat provider , maar niet op uw telefoon. U kunt losse toestellen eenvoudig verwisselen, maar dezelfde simkaart behouden – met al uw persoonlijke gegevens, zoals contactnummers, foto’s en berichten.

Waarom overstappen naar sim only?

Voordelen sim only

De totale kosten: SIM-abonnementen zijn meestal goedkoper dan reguliere mobiele-telefooncontracten. Of u nu een maandelijks bedrag betaalt of betaalt, u betaalt niet voor een geheel nieuw toestel, dus meteen (in de meeste gevallen) zijn uw kosten lager.

Flexibiliteit: met een SIM-abonnement hebt u meer opties op contractlengte. Bij de meeste contracten met mobiele telefoons wordt u gedurende ten minste 12 tot 24 maanden afgesloten. Sim-only abonnementen zijn over het algemeen flexibeler en zijn beschikbaar op contracten van 30 dagen.

BKR toetsing: het is gemakkelijker om een kredietcontrole voor een SIM-only abonnement door te geven. Als je ooit moeite hebt gedaan om een ​​kredietcontrole voor een gsm-contract door te voeren, dan zou een SIM-abonnement voor jou kunnen zijn. Omdat de providerprovider geen dure mobiele smartphone in uw contract opneemt (slechts een relatief goedkope microchip), wordt u geacht een klant met een lager risico te zijn.

Behoud je oude smartphone: omdat je alleen een nieuwe simkaart krijgt, mag je je beproefde oude smartphone behouden.

Nadelen sim only

Provideraanbiedingen: misschien vindt u het beste abonnement dat bij uw behoeften past alleen beschikbaar via een bepaald provider op een langer contract. Het is dus mogelijk dat u een klein beetje moet concessies doen aan uw bel-, sms- en gegevensvergoedingen.

De eenmalige kosten: hoewel de kosten voor de SIM-only abonnement relatief laag zijn, moet u eerst de volledige kosten vooraf betalen als u een nieuwe smartphone nodig heeft. Bij de meeste smartphones praten we over honderden ponden, hoewel je wat goedkopere opties kunt krijgen .

Exclusieve providers: sommige providers reserveren exclusieve abonnementen voor specifieke telefoons. Misschien ontdekt u dat een telefoon waar u naar op zoek bent alleen beschikbaar is via een lang mobiel contract.

Sim only abonnement voor de korte- of lange termijn

Het hangt ervan af wat uw prioriteiten zijn bij het kiezen van een simkaart. Als u meer flexibiliteit wilt, dan zijn er enkele goede 30-daagse SIM-abonnementen beschikbaar, wat betekent dat u niet gebonden bent aan een lang contract. Als kosten uw grootste zorg zijn, is het misschien de moeite waard om een ​​SIM-only abonnement van 12 maanden te gaan gebruiken, omdat dit uw maandelijkse kosten verlaagt.

Uiteindelijk draait het allemaal om het in balans brengen van uw oproep-, tekst- en gegevensbehoeften met wat u graag betaalt voor dat abonnement – per maand en over de totale duur van het contract.

Nummerbehoud en een sim only abonnement

U kunt uw mobiele nummer behouden, zelfs als u van provider wisselt.

Type sim kaart

Naarmate de technologie voor mobiele telefoons is verbeterd, is de grootte van de SIM-kaarten steeds kleiner geworden. Afhankelijk van de leeftijd van uw telefoon, gebruikt deze een van deze SIM-formaten:

  • Nano SIM: gebruikt door de meeste moderne telefoons, waaronder de nieuwste iPhones en Samsung Galaxy-smartphones.
  • Micro SIM: 2 x 15 mm. Meestal te vinden op telefoons uit het middensegment en op sommige oudere smartphones.
  • Standaard SIM – 15 x 25 mm. Niet echt de standaard meer. Sommige oudere telefoons of toekomstige toestellen kunnen deze maat echter nog steeds gebruiken.

Als je je zorgen maakt over de grootte van de simkaart die je nodig hebt … doe dat dan niet. Wanneer u een SIM-only abonnement aanschaft, krijgt u van uw gekozen provider een drie-in-één SIM-kaart die op elke telefoon werkt. Het enige dat u hoeft te doen is eruit springen wat u nodig heeft, en u bent klaar om te gaan.

https://gsm-stuntprijzen.nl/