Pcbrehoboth
Image default
Sport

De verschillende soorten bokshandschoenen

Als u net bent begonnen met het trainen van uw boksvaardigheden, kan het misschien lastig zijn om te weten welke bokshandschoenen geschikt zijn voor uw trainingen of uw handen. Er zijn enkele zaken waar u op moet letten wanneer u voor de eerste keer bokshandschoenen aanschaft. Zo verschillen handen per persoon en moet u dus opletten dat u de juiste maat voor uw handen kiest. Daarnaast hebt u nog de keuze tussen echt leer of kunstleer. Wat past het beste bij u als u vaak traint met een stootkussen? Wanneer moet u gaan voor bokshandschoenen van echt leer en wanneer voor die van kunstleer?

Welke bokshandschoenen passen het beste bij u?

Een goede maat is belangrijk om het meeste uit uw trainingen te kunnen halen. De maat die u nodig heeft, meet u gemakkelijk door de omtrek van uw handpalm op te meten, zonder bandages, net onder de knokkels en zonder de duim erbij. Daarbij hangt de maat ook af van uw gewicht. Hoe groter de bokshandschoenen, hoe zwaarder ze zullen zijn. Bij elke maat wordt dan ook een gewicht in ounce aangegeven. Een ounce is ongeveer 28,349 gram. Aangeraden wordt om onder uw bokshandschoenen eveneens bandages te dragen. Dit zodat uw handen beschermd worden tegen blessures en uw materialen langer mee gaan.

Trainen met een stootkussen

Voor boksers die regelmatig trainen met een andere partner, en daarbij wel of niet gebruikmaken van een stootkussen, is het handig om te gaan voor echt leer. Bokst u minder regelmatig en meestal met een stootkussen? Dan kunt u gerust voor kunstleer kiezen. Kunstleer slijt sneller dan echt leer, maar wanneer u niet vaker dan twee keer per week met een stootkussen traint, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Zolang u uw materialen goed verzorgt, kunnen ook die van kunstleer lang meegaan. Zowel bokshandschoenen van kunstleer als van echt leer zijn verkrijgbaar bij Rumble Store Holland.