Pcbrehoboth
Image default
Boeken en Tijdschriften

Hoe maak je een eigen boek?

Heb je altijd al een schrijver willen zijn? Zelf een boek maken is een behoorlijke uitdaging. Echter is het zeker niet onmogelijk. Wanneer je de boekenmarkt analyseert, zie je dat meer en meer schrijvers zelf hun boeken uitgeven. De mogelijkheden zijn er, meer dan ooit. Kortom, nu is het moment om met je eigen boek aan de slag te gaan. Wat moet je weten over het maken van je eigen boek? Je leest hieronder een aantal handige tips.

Wacht niet op inspiratie

Sommige schrijvers nemen een wat passieve houding aan als het gaat om het schrijven van hun boek. Zij wachten op inspiratie, en schrijven alleen wanneer ze het hebben. Echter vergroot je hiermee de kans op een Writer’s Block aanzienlijk. Want voor inspiratie zul je soms moeten werken. Als je echt voor je kans wilt gaan, moet je het schrijven van een boek zien als een baan. Neem er de tijd voor. Ga er voor zitten en maak een aantal uur van je dag vrij. Door iedere dag weer er voor te gaan zitten, zul je snel merken dat jouw inspiratie sneller en sneller blijft komen. Hoe meer je schrijft, hoe meer je blijft schrijven. Steek er daarom de uren in, want deze investering zul je meer dan terug krijgen.

Waar kan ik mijn boek laten drukken?

Bij zelf een boek maken komen een aantal elementen om de hoek kijken die je normaal gesproken aan een uitgeverij overlaat. Zo ook het laten drukken van je boek. Dit zul je zelf moeten regelen. Het fijne voor jou is dat er tegenwoordig genoeg online drukkerijen zijn. Zo kun je eenvoudig en snel vanuit je luie stoel alles regelen zonder dat je jouw huis hoeft te verlaten. En vaak zijn de voorwaarden voor jou als klant nog voordelig ook! Een goed voorbeeld hiervan is een online drukkerij zoals Ezbook. Hier ben je zowel gegarandeerd van de laagste prijs als van de hoogste kwaliteit. Bovendien is het zo gepiept. Binnen drie stappen is het voltooid. Je uploadt de PDF, geeft je voorkeuren aan waarna je de boel bestelt. Daarna zal het 3 tot 5 werkdagen duren voordat je bestelling geleverd wordt. Eerder is mogelijk als je gebruik maakt van de spoedlijn. In dat geval kun je binnen 24 uur de bestelling ontvangen. Dit kost je wel extra.

Crowdfunding voor het financieren van je boek

Ook het financieren is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit dankzij crowdfunding sites. Goede voorbeelden hiervan zijn GoFundMe of Patreon. Echter is geld niet gegarandeerd. Ten eerste moet het publiek overtuigd zijn van de meerwaarde van je boek. Als je al wat naamsbekendheid hebt, scheelt dit een hoop. Ook een interessante aanwezigheid op social media, denk aan Twitter, kan een hoop schelen.