Pcbrehoboth
Image default
Woningen

5 originele tips voor het inrichten van je woonkamer

De woonkamer is voor veel mensen het paradepaardje van hun huis. En dat is volkomen terecht, want dit is een centrale ruimte in een woning waar veel gebeurt. Hier zit je samen met je partner en/of kinderen lekker op de bank, om bij te kletsen of een filmpje mee te pakken. Ook als er visite komt, kiest bijna iedereen ervoor om dan lekker in de woonkamer te gaan zitten. Als je woonkamer stijlvol en gezellig is ingericht, geeft dat een enorme boost aan de sfeer. Maar wat zijn qua woonkamerinrichting op dit moment dé trends als het gaat om een gezellige atmosfeer creëren?

1. Maak gebruik van een open kast met vakken

Een gezellige woonkamer staat of valt met jouw keuze voor meubilair. Een open kast met vakken van Emob draagt hier een steentje aan bij. Het voordeel van een open kast met vakken is dat je hier allerlei spullen in kwijt kunt, die in de rest van de kamer zichtbaar zijn. En dat zorgt voor een warme en intieme atmosfeer. Zo kun je in een open kast met vakken van Emob boeken kwijt, leuk serviesgoed, fotootjes, hobbyspullen, et cetera. Een open kast met vakken heeft nog meer voordelen. Ze zijn bij professionele meubelzaken als Emob in allerlei kleuren, formaten en materiaalsoorten verkrijgbaar. Hierdoor vindt je snel een open kast die perfect past bij de gewenste woonstijl.

2. Benut de wanden van de woonkamer

Zeker als je thuis een kleine woonkamer hebt, is het van belang om elke mogelijke plek in de woonkamer te benutten voor een dynamische en gezellige inrichting. Hang sowieso hier en daar wat decoraties aan je muren, maar overdrijf niet. Eén wand uitkiezen is altijd veilig. Mogelijkheden om je wand te decoreren, zijn er genoeg. Denk aan een grote wandklok, ingelijste canvasfoto’s, een wandlamp of boordjes om kleine spullen op te zetten.

Woonkamer

3. Kies voor aarde tinten en lichte kleuren

Een gezellige woonkamer is een woonkamer die een natuurlijke en lichte uitstraling heeft. Zorg er daarom voor dat het meubilair, eventuele vloerkleden en de kleur van de wanden niet te donker zijn. Witkleurige, lichtgele, bruine of lichtgroene kleurvarianten hebben een belangrijk sfeerverhogend effect in woonkamers. Een extra voordeel van het gebruik van lichte en natuurlijk kleurvarianten, is ook het fit dat je interieur hierdoor groter lijkt en meer ruimte uitstraalt. Gebruik verder enkele plekken om potten en vazen met planten en/of bloemen neer te zetten. Zo creëer je een nog gezelliger omgeving!

4. Maak slim gebruik van verlichting

Goede verlichting in huis gebruiken, is een van basisvoorwaarden om het in je woning gezellig te maken. Een gezellige kamer is goed én subtiel verlicht. Je kunt een hoop schwung creëren door te kiezen voor sfeerlampen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoere industriële hanglampen, fraaie dimbare LED-strips of mooie staande lampen in een of meer hoeken van de kamer. Zorg er in elk geval voor dat de basisverlichting (de plafondlamp) voldoende sterk is om de woonkamer goed te verlichten.

5. Maak de kamer persoonlijk met privéspullen

Door je woonkamer te personaliseren met privéspullen kun je de sfeer ook verhogen. Echte sfeermakers zijn bijvoorbeeld leuke fotocollages aan de muur of, nog origineler, je eigen kunstweken aan de muur hangen. Succes met alles en maak er iets sfeervols van voor jezelf en anderen!