Pcbrehoboth
Image default
Dieren

Wat te doen tegen ongedierte in en rondom jouw huis?

Heb je in of rondom jouw huis echt met veel ongedierte te maken? Daar zit je uiteraard niet op te wachten! Ongeacht wat voor diertjes het precies zijn, kun je hier altijd wel iets tegen doen. Zo kun je zilvervisjes bestrijden, maar kun je ook iets tegen de aanwezigheid van ratten doen. Ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? Je leest het in dit artikel. Aan de hand van enkele handige tips kun je moeiteloos ongedierte in en rondom jouw huis bestrijden.

Zilvervisjes bestrijden

Heb jij last van veel zilvervisjes in jouw woning? Lopen de zilvervisjes bijvoorbeeld in jouw slaapkamer of op het aanrechtblad van jouw keuken? Het is allereerst zaak om jouw huis heel goed schoon te maken en schoon te houden. De zilvervisjes vinden het namelijk heerlijk om in vieze omstandigheden te leven. Ook is het belangrijk dat je de luchtvochtigheid in jouw huis gaat verlagen. Indien de luchtvochtigheid onder de 50% uitkomt, weet je dat je de zilvervisjes vanzelf verdwijnen. Deze beestjes kunnen namelijk niet overleven in een ruimte met een dergelijke luchtvochtigheid.

Ratten/muizen bestrijden

Woon je in het buitengebied en heb je last van ratten of muizen? Je kunt in dat geval zelf met bijvoorbeeld gif of met vallen aan de slag gaan. Dit is echter niet aan te raden, aangezien je hiermee niet de oorzaak aan pakt. Als je last van ratten of muizen hebt, is het advies om een specialist in te huren. Een specialist heeft de juiste kennis en middelen in huis om (snel) iets tegen de ratten- of muizenplaag te doen.

Muggen en overige insecten

Heb je in jouw huis last van ongekend veel muggen en overige insecten? Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om muggen verjagen. Dit doe je bijvoorbeeld door goede horren voor jouw ramen en deuren te plaatsen. Dankzij deze horren voorkom je gewoonweg dat de muggen in jouw huis kunnen komen. Ook kun je kiezen voor een muggenlamp, een muggenstekker of aanverwante producten!