Pcbrehoboth
Image default
Dieren

Je kat registreren bij een huisdieren databank

Hoera, je hebt een nieuwe kat in huis! Katten zijn graag buiten en kunnen zichzelf goed vermaken. Soms komt het voor dat een kat zijn (nieuwe) huis niet meer kan terugvinden. Om ervoor te zorgen dat iemand anders jouw kat weer thuis kan brengen, is het slim om deze te registreren. Dit kan je zelf doen bij een online databank voor huisdieren. In dit artikel lees je hoe je dit kan doen en waar je aan moet denken.

Hoe werkt de registratie

Om een kat te kunnen registreren moet deze eerst een chipnummer hebben. De dierenarts brengt hiervoor een chip ter grootte van een rijstkorrel in tussen de schouderbladen of in de hals. De kat voelt hiervan alleen een klein prikje. Nadat de chip is ingebracht kan je de kat registreren. Hiervoor sluit je een abonnement af op een online databank. Vervolgens maak je een account aan, waarop je jouw contactgegevens invoert. Op dit account maak je een profiel voor jouw kat. Je kan meerdere huisdieren op een account toevoegen. Op het profiel van je kat voer je de naam, medische gegevens en het chipnummer van je kat in. Verder kan je de contactgegevens van de dierenarts invullen. Hierna is je kat geregistreerd! 

De voordelen van een kat registratie

Door een kat te registeren kan deze makkelijker teruggebracht worden als hij of zij ergens gevonden is. Door het chipnummer komt de dierenarts of dierenambulance op jouw profiel terecht, waar je contactgegevens op staan. Bij vermissing van een kat kan je dit ook aangeven op je profiel, en later weer verwijderen als de kat terecht is. Voor de gegevens op je profiel kan je zelf beslissen welke er openbaar zijn. Dit kan je later ook nog aanpassen. Het is van belang dat deze gegevens kloppen. Als er iets verandert, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen, kan je de gegevens het beste zo snel mogelijk aanpassen.

https://www.petlook.nl/kat-registreren/