Pcbrehoboth
Image default
Kinderen

Wat is Tangle speelgoed?

Tangle speelgoed is speelgoed waarmee kinderen kunnen friemelen, door te friemelen wordt een kind rustiger en kan hij of zij zich beter concentreren. Ook vermindert Tangle speelgoed de stress bij kinderen, daarom wordt dit speelgoed ook gezien als therapeutisch speelgoed. Met het Tangle speelgoed is het voor kinderen mogelijk om eindeloos te blijven friemelen, de Tangles kunnen namelijk allerlei vormen aannemen en kunnen alle bewegingen maken. 

Soorten

Om het voor ieder kind leuk te maken zijn er veel verschillende soorten Tangle, zo heb je volledig metalen, Tangle met een diertje erop en veel verschillende kleur. Een Tangle is gemaakt om eindeloos mee te spelen, de Tangle is ook gemaakt voor iedere leeftijd. Iedereen heeft dus iets aan de Tangle.

Concentreren

Een Tangle kan de hulp bieden die een kind nodig heeft om te concentreren, het is namelijk bewezen dat je je beter kunt concentreren wanneer je bezig bent met je handen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld langer de aandacht houden wanneer er les wordt gegeven of kunnen zich langer focussen op hun werk, het is namelijk mogelijk om de Tangle met één of twee handen vast te houden. 

Autisme

Kinderen met autisme kunnen zich heel moeilijk focussen, ze kunnen meer focus krijgen door gebruik te maken van een Tangle. Tangle werkt namelijk ook als therapie, bij sommige Tangle worden er namelijk zintuigen gestimuleerd en getraind. 

Jonge kinderen

Jonge kinderen leren van alles wat ze zien horen en doen, in de eerste levensjaren ontwikkelt een kind zich ook het meest. Een Tangle helpt bij het ontwikkelen van de motoriek op jonge leeftijd bij kinderen, omdat de kinderen met hun handen bezig zijn ontdekken ze nieuwe vormen en leren ze nieuwe bewegingen te maken. Hierdoor zul je ook gaan zien dat je kind steeds makkelijker bepaalde dingen kan gaan vastpakken en ook vasthouden.