Pcbrehoboth
Image default
Eten en drinken

Waar moet ik op letten bij glazen flessen kopen?

Glazen flessen worden steeds vaker gekocht, als opslagplaatsen voor diverse dranken en voedselproducten. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van glazen flessen? Er zij vele verschillende soorten glazen flessen, in dit artikel zullen we je adviseren over glazen flessen kopen.

Waar ga je het voor gebruiken?

Het aantal soorten glazen flessen is eindeloos. Er zijn vele diverse toepassingen waardoor glazen flessen gebruikt kunnen worden. Voor de meeste van deze toepassingen zijn er specifieke afmetingen en vormen die het meest geschikt zijn voor de flessen. Glazen flessen kopen begint bij het bepalen de toepassing waarvoor deze gebruikt gaan worden. Wil jij dranken gaan opslaan? Dan heb je bijvoorbeeld melkflessen of sapflessen nodig. Deze soorten flessen zijn in specifieke formaten en vormen beschikbaar.

Glazen flessen

Welke grootte heb je nodig?

Bij glazen flessen kopen is het van belang om goed te kijken naar welke grootte je nodig hebt. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat je hier beter te groot inkoopt dan te klein! Je wilt niet hebben dat je nog een keer glazen flessen moet kopen, je hebt dan toch veel liever een paar extra flessen te veel. Denk er ook over na of je alle flessen tegelijk nodig gaat hebben. Misschien kan je wel glazen flessen hergebruiken en heb je helemaal dus uiteindelijk een stuk minder flessen nodig, of een stuk minder grote flessen. Dit kan je weer wat geld besparen!

Let op het juiste deksel

Glazen flessen zijn niks zonder een passend deksel. Een simpele draaidop kan voor sommige melkflessen voldoende zijn maar het zou ook zomaar kunnen dat jij behoefte hebt aan luchtdichte weckpot. Glazen flessen kopen met deze speciale rubberen ring zorgen ervoor dat de flessen volledig luchtdicht blijven. Maar ook hier is het weer van belang om na te denken over de toepassing van de fles. Ga jij een glazen fles kopen met als doel om hier wijn in te doen? Misschien is het dan wel handig om een glazen fles met een kurk dop te kopen. Deze soort doppen zijn perfect hiervoor.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je hebt glazen flessen ook nog als bordeauxflessen, azijnflessen, olieflessen en noem het allemaal maar op. Sommige van deze flessen moeten juist een dop hebben die het mogelijk maakt om te schenken, sommige moeten juist luchtdicht zijn. Mocht jij nou twijfelen over welke dop nou echt perfect past bij de glazen flessen die jij gaat kopen? Zoek dan even online welke fles je wil kopen, dan kom je al snel andere mensen tegen die je voor gingen. Hierdoor weet je zeker dat jij altijd tevreden bent met jouw aankoop!