Pcbrehoboth
Image default
Bedrijven

Verschillende opstellingen met surround speakers

 

Diverse arrangementen met sprekers

Je hebt de aangename bank of fauteuils en de 8k-tv of beamer – dus alles wat je op dit moment nodig hebt om je home-filmset af te maken, is een degelijk solide raamwerk. Voor dat echte filmgevoel heb je normaal gesproken een arrangement nodig met ingebouwde speakers. Zo word je omringd door het geluid en ervaar je de film echt zoals de makers verwacht hadden. Welke set is in ieder geval de beste beslissing? Bovendien, wat is 2.1, 5.1 en 7.1 geluid? Kijk verder voor de juiste reacties en om vertrouwd te raken met de verschillende vooruitzichten met betrekking tot geluid.

Wat is 2.1 geluid?

Om te beginnen, als u op zoek bent naar een allesomvattend arrangement, zult u snel merken dat elk raamwerk zich onderscheidt door een bepaald nummer, waarbij 2.1, 5.1 en 7.1 over het algemeen normaal zijn. Dit nummer geeft alleen het aantal luidsprekers in de set aan. Het nummer voor de stip geeft aan hoeveel luidsprekers met een volledig bereik het arrangement bevat, en het nummer na de schar geeft het aantal subwoofers aan.

Een 2.1 soundset op deze manier bestaat uit twee full range speakers en een subwoofer. Dit is de kleinst denkbare “encompass” set. Aangezien dit arrangement minder speakers heeft, sta je niet zozeer in het midden van het geluid, maar voor een kleine ruimte kan dit in ieder geval een algemeen uitstekende beslissing zijn. Ook is een 2.1 set normaal gesproken aanzienlijk goedkoper en heb je minder speakers in je kamer. Een soundbar voor onder de tv is eveneens een geval van een 2.1 set. Elk van de drie luidsprekers is geïntegreerd met één gadget.

Wat is 5.1 geluid?

5.1-geluid is het meest bekende arrangement. Deze speakersets bestaan ​​in totaal uit zes speakers: vijf fullrange speakers en een subwoofer. Een van de full range speakers is de inside speaker voor gesproken content. Deze zit aan de voorkant. Je zet twee verschillende luidsprekers links en rechts vooraan en de andere twee links en rechts. Zo kunt u die uitstekende impact in uw eigen voorkamer waarderen.

Een tip: in het geval dat u niet om elk van die links via uw familiekamer geeft en u niet de ruimte heeft om ze gemakkelijk te omhullen, kunt u een externe opstelling van uw omringende luidsprekers kiezen. Dat is weer een hip antwoord voor buitengewone geluidskwaliteit!

Wat is 7.1 geluid?

Je begrijpt op dit moment dat een 7.1 sound set zeven full range speakers en een subwoofer heeft. Het uitgangspunt is de hierboven afgebeelde 5.1-opstelling, waarin twee full-range luidsprekers zijn opgenomen. Je kunt het geluid echt om je heen horen, maar alleen in het geval dat je ruimte hebt om de extra luidsprekers achter de bank te plaatsen. Het equivalent is van toepassing op aanzienlijk steeds breder omvattende sets. U kunt bijvoorbeeld ook een 11.1-set of zelfs een set met twee subwoofers lokaliseren, maar met een omringende opstelling is meer mogelijk beter als u voldoende ruimte heeft om alle luidsprekers op de ideale plek te plaatsen.

https://audiogigant.nl/