Pcbrehoboth
Image default
Zakelijk

Tips voor het kopen van een occasion

Een auto kopen kan tegenwoordig op veel manieren, bijvoorbeeld bij eenautodealer, een garage of gewoon bij een particulier. Met de komst van het internet is het aankoopproces van een auto nog makkelijker geworden en toegankelijker dan ooit. Voorheen moest men altijd naar een dealer of garage en daar stond dan ook niet altijd de auto waar men precies naar zocht. Tegenwoordig bevindt het oriëntatieproces zich online en bezoeken mensen vervolgens de specifieke autodealer, garage of particulier om de auto te bekijken en om een testrit te maken.

Vooralsnog is het kopen van een auto een spannend en mooi moment. Mensen kiezen er ook vaak voor om een occasion te kopen om veel kosten te besparen of juist om duurzaamheid redenen. Wel kan het vaak lastig zijn om de juiste occasion te vinden die perfect bij jou past. Hierbij een aantal tips die je kan gebruiken tijdens je jacht naar de perfecte occasion.

Allereerst is het belangrijk om goed te onderzoeken voor welke doeleinden de auto is gebruikt, dit vertelt je namelijk een hoop. Is de auto bijvoorbeeld alleen gebruikt voor privé doeleinden of heeft deze gediend als zakelijke lease auto of als taxi? De manier waarop een occasion is gebruikt heeft namelijk veel invloed op de staat van de occasion.

Vraag daarnaast altijd een testrit aan, dit is cruciaal tijdens het kopen van een occasion. Je moet een goed gevoel krijgen met de auto, wanneer je de auto instapt en er mee weg rijdt kan je dit het beste bepalen. Maak tijdens de testrit gebruik van verschillende wegen zoals de snelweg, binnen de bebouwde kom en rotondes.

Als laatste is de kilometerstand plus het bouwjaar een belangrijke factor om in de gaten te houden. Dit heeft ook een grote invloed op de prijs van de auto. Auto’s die zijn onderhouden bij een dealer zijn vaak ook hoger in prijs omdat deze authentieke onderdelen gebruiken. Kilometerstand fraude is ook iets wat steeds vaker voorkomt bij occasions. Hierbij wordt de kilometerteller terug gedraaid en lijkt het alsof de auto helemaal niet zo veel kilometers heeft gelopen. Dit verhoogt op zijn beurt weer de waarde van de auto. In de werkelijkheid is de minder waard en is de kans op reparaties en onderhoud juist groter. Let bij eenauto kopenaltijd op de bovengenoemde punten en vindt je droom occasion.