Pcbrehoboth
Image default
Architectuur

Schoorsteenkap, alles wat jij erover moet weten

Dus jij hebt een nieuw huis? Een huis met schoorsteen en een open haard? Dan wil jij natuurlijk ook de buitenkant van je huis mooi versieren. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Een van deze manieren is een nieuwe schoorsteenkap te laten plaatsen. In deze blog neem ik je mee naar de zoektocht van een goede schoorsteenkap. Ik hoop dat je aan het eind weet waar je op moet letten tijdens een verkoopgesprek, het kiezen van een bedrijf en wat mooi staat bij jouw huis.

Wat is een schoorsteenkap?

Voor we inhoudelijk ingaan op schoorstenen, schoorsteenkap en de keuze daarvan is het belangrijk om te weten wat een schoorsteenkap is. Een schoorsteenkap, een trekkap of een regenkap. Alle drie betekenen ze hetzelfde. In het kort is een schoorsteenkap een kleine metalen afdekplaat. Deze afdekplaat wordt geplaatst op het schoorsteenkanaal of een ander ontluchtingskanaal. Dit is belangrijk zodat er geen regen in het kanaal komt. Om te zorgen dat de ’trek’ in de schoorsteen te vergroten. Dit zorgt er weer voor dat de open haard beter brand. Daarnaast zorgt een schoorsteenkap ook voor het voorkomen van vogelnesten in het kanaal en de uitstoot van vonken te verminderen. Natuurlijk is een schoorsteenkap ook gewoon heel erg mooi.

Wat voor soorten schoorsteenkappen zijn er?

Je hebt twee soorten schoorsteenkappen. Als eersten de oude normale schoorsteenkappen. Deze doen alle bovenstaande punten erg goed. Daarnaast is er tegenwoordig ook een elektrische ventilator. Deze zorgen dat er nog meer zuurstof in de open haard komt. Het nadeel hiervan is alleen dat en geen regenkap op zit. Dit zorgt ervoor dat als het regent, sneeuwt of missert de elektrische schorosteenkap minder goed werkt. Hierdoor blijft de normale schoorsteenkap alsnog het beste. Ook deze heb je in diverse vormen, stijlen en kleuren. Tegenwoordig heb je ook een prefab schoorsteen. Kan ook interessant zijn!

Hoe kies ik een goede schoorsteenkap?

Naast of de schoorsteenkap past op jouw schoorsteen, is het ook belangrijk om te kijken of de schoorsteenkap wel echt mooi is bij jouw huis. Om dit te doen moet je eerst weten welke uitstraling jij in en om je huis wilt hebben. Woon je in het bos? Dan is een getoogde schoorsteenkap vaak erg mooi. Deze heeft een gebogen rand die uiteindelijk een punt, bol of kroon heeft. Dit maakt het sierlijk, en een beetje als een sprookje. Woon je in een stad/dorp of heb je een moderne woning? Dan is wellicht een vierkant en vlakke schoorsteenkap mooier. Door de moderne platte uiterlijk past dit vaak erg goed bij de nieuwere huizen. Bekijk welke schoorsteenkappen er zijn en welke jij mooi vindt. Dat is uiteindelijk toch het belangrijkste. Jij moet er tegenaan kijken. Neem ook een kijkje in de buurt. Welke schoorsteenkappen zie je en welke vind je mooi?

 

Waar koop ik een schoorsteenkap?

Als je weet welke soort schoorsteenkap je wilt hebben is het belangrijk om een goed bedrijf te vinden. Dit kun je het beste doen door een bedrijf te bellen of even langs te gaan. Jij wilt natuurlijk een goede sfeer proeven. Ook zoek je een bedrijf die past bij jou als persoon. Ben je opzoek naar goedkoop of professioneel? Wil je zelf monteren of het laten monteren? Dit alles heeft invloed op jouw keuze. Persoonlijk zijn wij naar schoorsteenkap.nl gegaan. Dit bedrijf heeft ons goed geholpen en wist echt waar ze het over hadden. Na het zien van de website hebben wij ze even gebeld. Tijdens dit gesprek hadden wij gelijk al een klik. De persoon met wie wij spraken wist erg goed te vertellen hoe zij werkte en wat hun kernwaardes waren. Hierna hebben wij besloten om het bij hun te bestellen en te laten plaatsen. Ook dit ging erg goed. Als laatste hoorde wij ook dat er 20 jaar garantie op de schoorsteenkap zit. Dus dit is erg mooi! Netzovrijalsjij.nl