Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Laat jouw gereedschap keuren

Er zijn verschillende wetten opgesteld om onder andere de veiligheid te kunnen waarborgen. Zo is er ook een wettelijke richtlijn opgesteld voor het keuren van gereedschap. Eén keer in de zoveel tijd dient het gereedschap gekeurd te worden door een gediplomeerd persoon. Als jij over vele materialen beschikt, dan is het lastig om bij te houden welke materialen wanneer gekeurd moeten worden. Wij vertellen jou graag meer over het keuren van jouw gereedschap. Lees snel verder en ontdek meer informatie over de online bouwmaterialen

 

Elektrisch gereedschap 

Bij het keuren van elektrische gereedschap is specifieke kennis en apparatuur een vereiste. Niet iedereen kan zomaar gereedschap gaan keuren. Het keuren van het gereedschap gaat verder dan alleen even een blik werpen op het gereedschap. Alle elektrische arbeidsmiddelen worden gekeurd op basis van een bepaalde norm. De norm die hiervoor wordt gebruikt is NEN 3140 norm. Het is belangrijk om te weten wat elektrische arbeidsmiddelen precies zijn. Elektrische arbeidsmiddelen is al het elektrische gereedschap en daarnaast ook alle verlengsnoeren, meetapparaten en zelfs printers. In de Arbowet wordt verplicht gesteld dat werkgevers zorgen voor een veilige werksituatie. Het risico op een ongeval wordt op deze manier beperkt.  

 

Wie mag de materialen keuren? 

De materialen mogen gekeurd worden door een ‘voldoende onderrichte persoon’. Iedereen kan in principe bekwaam worden. Door het volgen van een redelijke eenvoudige cursus, kan je jezelf bekwaam maken. Een collega, jijzelf of iemand in de nabije omgeving is op deze manier al snel bekwaam om de keuring uit te voeren. Dit geldt niet voor alle materialen. Als het om gevaarlijke bouwmaterialen gaat, dan wordt er een beroep gedaan op een deskundige. 

 

Hoe frequent dingen de apparaten gekeurd te worden? 

Het is afhankelijk van het apparaat hoe frequent deze gekeurd moet worden. Dit alles heeft te maken met het risico van het elektrische apparaat. De risicofactoren bestaan onder andere uit: de mate van gebruik, omgevingsfactoren, kans op beschadigingen en deskundigheid van de gebruikers van de elektrische apparaten. Op basis van deze vier genoemde factoren, wordt er een soort risicoanalyse gemaakt. Op basis daarvan wordt bepaald hoe frequent er gekeurd gaat worden.

 

https://www.online-bouwmaterialen.nl