Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras als oplossing voor droogte

Tijdens de zomerperiode draait de zon overuren. De temperaturen lopen hoog op, de neerslag valt minder frequent naar beneden. Deze elementen zorgen ervoor dat natuurlijk gras vaak uitdroogt en hierdoor zijn mooie groen kleur verliest. Het is een terugkerende frustratiebron bij vele tuiniers en liefhebbers met groene vingers.

Toch bestaat er een oplossing om ook bij zomerse temperaturen en daarbij horende droogte een mooi grasveld te behouden. Deze oplossing is als volgt te benoemen: kunstgras.

Klimaatverandering en de impact op natuurlijke grasvelden

Je hebt vast en zeker al eens gehoord over de opwarming van de aarde, toch? De klimaatverandering valt niet te ontkennen. In Europa kampt men steeds meer met extremere weersomstandigheden. De droge perioden worden steeds langer, waarbij het niet zo vaak regent. Maar als het regent, dan is het veeleer een stortregen om u tegen te zeggen.

Een combinatie van bovenstaande factoren zorgt ervoor dat grasvelden steeds moeilijker te onderhouden zijn. Natuurlijk gras droogt uit bij lange, droge perioden. Het gras verliest niet alleen zijn kwaliteit, maar er komen eveneens dorre plekken tevoorschijn. Tot slot ken je ook dit probleem: de groene kleur maakt stelselmatig plaats voor een bruinachtige/geelachtige kleur.

Sproeien, sproeien, sproeien!

De weerman voorspelt aanhoudend goed weer: zomerse temperaturen, geen neerslag. Leuk voor jezelf en je familie/vrienden, maar niet voor je tuin met natuurlijk gras. Een tuinier zal vaak klaarstaan met de tuinslang, om het gras te voorzien van water, om de droogte op te vangen.

Regelmatig sproeien is echter niet goed voor het milieu. Dit gaat ten koste van vele liters drinkwater. Ook zal je persoonlijke waterfactuur stijgen, waardoor je bij de volgende afrekening zal moeten bijbetalen. Tijdens de zomer wordt ook vaak gevraagd om voorzichtig om te springen met het gebruik van drinkwater. Maar toch doet de tuinier er alles aan, om zijn grasveld zo mooi en gezond mogelijk te behouden.

Samenstelling van kunstgras

Kunstgras is meestal samengesteld uit de kunststoffen polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE). Beide kunststoffen zijn relatief taai en sterk.

Polypropyleen (PP) is zeer kleurvast en bestand tegen bacteriegroei. Terwijl polyethyleen (PE) bijna geen water opneemt en goed bestand is tegen de inwerking van oplosmiddelen.

Voordelen van kunstgras

De aanleg van kunstgras brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee, zijnde:

  • Weinig onderhoud: je zal traditionele klusjes zoals grasmaaien en verticuteren niet meer hoeven uit te voeren.
  • Kostenbesparend: het gras moet niet meer besproeid worden.
  • Esthetisch karakter: in tegenstelling tot natuurlijk gras zal kunstgras steeds zijn groene kleur blijven behouden, ondanks droge perioden.
  • Wegblijven van engerlingen: de ergste nachtmerrie voor een tuinier, dat zijn engerlingen. Kunstgras kopen is geen geschikte levensbodem voor deze nare diertjes!

Waterdoorlatend karakter van kunstgras

De rug van kunstgras is voorzien van een grote hoeveelheid piepkleine gaatjes. Deze gaatjes zijn groot genoeg om er water doorheen te laten stromen, wat uitdroging van de bodem voorkomt. Een laatste, maar eveneens zeer belangrijk voordeel van kunstgras!

https://www.kunstgrasdirect.nl