Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Trouwen? Dit moet je regelen

Jij en je partner hebben besloten om te gaan trouwen. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd, want dat is een mooi vooruitzicht! Waarschijnlijk komt er nu een hoop op jullie pad. Hoewel trouwen natuurlijk in de eerste plaats een leuke aangelegenheid moet zijn, kunnen sommige bruidsparen zich overweldigd voelen door alle zaken die geregeld moeten worden. Lees gauw verder om erachter te komen wat je wettelijk moet weten voor je gaat trouwen. 

Huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen 

Een huwelijk is een belofte aan elkaar, maar ook naar de wet. Verreweg de meeste mensen trouwen nog in gemeenschap van goederen. Echter weet niet iedereen wat gemeenschap van goederen inhoudt. Daarom is het belangrijk om vóór het huwelijk uit te zoeken welke mogelijkheden er precies zijn. Wanneer je gaat trouwen, geldt namelijk automatisch de wettelijke gemeenschap van goederen. Deze is sinds 2018 wel iets veranderd, maar betekent grofweg dat alle bezittingen en schulden van jou en je partner samen zijn.

Willen jullie afwijken van de gemeenschap van goederen? Dan kunnen jullie trouwen met huwelijkse voorwaarden. Je maakt dan afspraken over wat van wie is tijdens het huwelijk. Ook kun je vastleggen wat er gebeurt met bezittingen en schulden in het geval van overlijden of scheiding. 

In ondertrouw gaan

Hebben jullie een geschikte locatie en mooie datum gevonden voor jullie grote dag? Dan is het nu tijd om dit te gaan melden bij de gemeente waar jullie trouwen. Dit betekent dat jullie je voorgenomen hebben om te gaan trouwen en in ondertrouw zullen gaan. Van oudsher viel een verloving en het in ondertrouw gaan bijna altijd samen. Tegenwoordig is dat anders omdat sommige stellen langer dan een jaar doen over het plannen van een bruiloft. In ondertrouw gaan kan op z’n vroegst een jaar voor jullie huwelijk, maar moet zeker 2 weken voor jullie huwelijk gebeuren. 

Vraag om advies

Zoals we al aangaven kan een het plan om te gaan trouwen zorgen voor een overweldigend gevoel. Passend advies kan daarom welkom zijn. Bij Suwijn helpt een notaris je graag verder en krijg je antwoord op al je vragen over de wettelijke regelingen rondom trouwen en het opstellen van de voorwaarden. Zo kunnen jullie weer snel genieten van de leukere zaken van het trouwen! 

https://suwijn.nl