Pcbrehoboth
Image default
Eten en drinken

Eten met korting bestellen? Hoe doe je dat?

Vandaag de dag is het bestellen van eten online de normaalste zaak van de wereld. Zeg nou zelf, het is ontzettend gemakkelijk om een website of app van een maaltijdleverancier te openen en een maaltijd naar keuze te bestellen. Vooral tijdens de Covid-19 pandemie zijn er steeds meer maaltijdleveranciers op de markt gekomen. Doordat restaurants verplicht hun deuren moesten sluiten, begonnen veel restaurants -voornamelijk fastfood restaurants- met het thuisbezorgen van hun maaltijden. Mensen omarmen deze service, omdat hun leven steeds drukker wordt. Ze hebben geen tijd om te koken na een lange dag hard werken of hebben er vandaag “even geen zin in” en gaan via een online platform op zoek naar een maaltijdleverancier om uit te kiezen. De keerzijde van deze service is dan mensen vaker geneigd zijn om ongezond eten te bestellen en gemakkelijker meer geld uitgeven. In dit artikel vind je daarom handige tips en tricks om eten met korting of goedkoper te bestellen.

Tips en tricks voor het online bestellen van eten

Tegenwoordig is er zoveel keuze als het gaat om maaltijdleveranciers. Daarom is het erg belangrijk om bij het online eten bestellen aandacht te schenken aan de ervaringen, reviews en tips van voorgaande klanten. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of een restaurant op het afgesproken tijdstip levert en wat de kwaliteit van de maaltijden en klantenservice is. 

  1. Check kortingscodesites

Een goede tip om je maaltijd goedkoper te bestellen is op zoek gaan naar kortingscodes. Er bestaan veel kortingscode websites waarop je kortingscodes voor diverse bezorgrestaurants kunt vinden. Let hierbij wel op dat bepaalde kortingscodes alleen geldig zijn voor een bepaalde periode of vestiging. Check dus meerdere kortingscodes en meerdere websites.

  1. Bestel bij hetzelfde restaurant en doe mee met acties

Veel maaltijdleveranciers hebben speciale acties voor terugkerende klanten. Denk bijvoorbeeld aan stempelacties. Als je dan bijvoorbeeld 10 keer bij dat restaurant hebt besteld, heb je een volle stempelkaart. Hiermee krijg je dan korting op je eerstvolgende bestelling. Een voorbeeld van een bedrijf dat aan stempelacties doet is Thuisbezorgd.

  1. Profiteer van gratis bezorging

Vaak betaal je bezorgkosten wanneer je een maaltijd bij een maaltijdleverancier bestelt. Echter, vaak kun je ook gemakkelijk profiteren van gratis bezorging. Sommige restaurants bezorgen je maaltijd namelijk gratis wanneer je een bepaald bedrag uitgeeft. Als je net onder dit bedrag zit, is het een goede tip om er iets anders (kleins) bij te bestellen. 

  1. Op bepaalde dagen bestellen

Een andere slimme manier om goedkoper maaltijden te bestellen is door op bepaalde dagen te bestellen. Veel maaltijdleveranciers stunten namelijk op bepaalde dagen in de week met hoge kortingen. Sommige lokale restaurants hebben vaste dagen met kortingen op bepaalde maaltijden/producten.

De conclusie

Steeds meer mensen bestellen thuisbezorgd maaltijden, omdat het erg gemakkelijk en tijdbesparend is. Echter, mensen zijn dan vaker geneigd om minder gezond te eten of meer geld uit te geven. Het is daarom slim om bij het online eten bestellen diverse kortingscodesites te bezoeken of vaker bij hetzelfde restaurant te bestellen. Op die manier kun je van kortingen profiteren. Zorg er ook voor dat je bij jouw uitgekozen restaurant checkt wat het minimale orderbedrag voor gratis bezorging is.