Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Een gazon zaaien doe je zo

Een gazon zaaien doe je zo

Vaak wordt er gedacht dat het een hele onderneming is om je eigen gazon aan te leggen, maar het tegendeel is waar. Zolang je maar een goede planning maakt kom je er al snel achter dat het allemaal best meevalt. Je kan een gazon aanleggen door middel van graszoden en zaden, het gazon aanleggen met graszoden laten we links liggen in dit blogartikel. In dit artikel vertellen we je graag meer over het aanleggen van een gazon door middel van zaaien.

 

De voordelen van graszaad

Zoals eerder aangegeven kun je bij het aanleggen van een gazon kiezen uit zowel graszoden of zaden. Er zit tussen graszoden en zaden een behoorlijk verschil en daarom is het handig deze verschillen in acht te nemen voor je een gazon gaat aanleggen. Graszoden zijn over het algemeen de betere optie voor een groter gazon, bij groter oppervlak is het een snellere optie. Bij een kleiner oppervlak, vaak voor particulieren, is het een beter idee om het gazon in te zaaien met zaden. Het voordeel van een gazon inzaaien met graszaden is dat het gras nog veel jonger is, dat komt omdat het gras op graszoden al gekweekt is tot volgroeid sprietje. Ook is een gazon inzaaien sneller als je maar een klein oppervlak hebt, aangezien graszoden lastig te leggen zijn in stukken die niet recht liggen. Vaak zijn tuintjes van particulieren niet lange rechte stukken.

 

Kwaliteits gras bij Ecostyle

Als je lang wil genieten van je gazon is het belangrijk dat je voor kwaliteit kiest, goedkoop is duurkoop. Bij Ecostyle vind je producten van een geweldige kwaliteit voor een gazon aanleggen. De producten van Ecostyle staat niet alleen garant voor een indrukwekkende kwaliteit maar ook voor een zeer scherpe prijs. Neem eens een kijkje op de site en ontdek de geweldige producten voor jouw tuin en gazon.

https://ecostyle.nl/