Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

De 5 meest gemaakte fouten bij het wassen van je auto

De 5 meest gemaakte fouten bij het wassen van je auto

Wil je je auto gaan wassen dit weekend? Top! Door een aantal dingen vooral niet te doen, ga je het mooiste resultaat behalen op jouw auto.

 

1.   ❌ Je auto wassen op een mooie zomerdag

Het lijkt zo’n goed idee. De zon schijnt, de vogels fluiten en je auto kan wel een wasbeurt gebruiken. Dus hoppa… Tuinslang erbij en gaan! Maar nee, dat kun je beter niet doen. Doordat de auto in de zon staat kan de lak van je auto wel boven de 80 graden worden. Als je dan met je shampoo begint, is het al opgedroogd voordat je aan de andere kant van de auto bent. Deze opgedroogde vlekken zijn lastig te verwijderen.

Kies voor een koele plek in de schaduw of wacht tot het wat koeler is op de dag om de auto te wassen.

 

2.   ❌Wassen met spons, zeem en dreft of allesreiniger.

Huishoudelijke middelen reinigen goed, maar zijn toch echt bedoeld voor het huishouden. Een Allesreiniger en dreft beiden een goede reiniging, maar houden geen rekening met de delicate autolakken. Een autoshampoo biedt naast goede reiniging ook glijdende eigenschappen waardoor de kans op krassen aanzienlijk omlaag gaat.

Daarover gesproken. Een spons en zeem zijn goed voor de ramen. Maar ook niet voor de lak. Om dezelfde reden, namelijk krassen! Kies voor microvezel droogdoek en washandschoen om het vuil op te tillen van de lak en veilig af te voeren. Een spons en zeem hebben geen vezels waar het vuil in kan komen. Je creëert dus wrijving tussen de lak en de spons/ zeem. Wrijving wil je liever niet.

 

3.   ❌ Eerst de zijkanten wassen

Als je je auto gaat wassen, wil je eigenlijk de meest vieze delen als laatste doen. Hoe onnatuurlijk dat ook voelt. Als je namelijk bij de vieze delen zoals de dorpels en onderkant van de bumpers begint, zijn je washandschoen en je het water al zo vervuild dat je dat weer op je lak gaat brengen. Met kans op krassen. Doe dus eerst het dak, de ramen, de motorkap en daarna de zijkanten en bumpers. Dan verminder je de kans op krassen op ooghoogte.

Bonustip: gebruik 2 emmers. 1 met schoon water om je handschoen schoon te spoelen en 1 met schoon shampoowater.

 

4.   ❌ Nog even snel de wielen

Eigenlijk kun je beste de wielen als eerste doen en één voor één schoonmaken. De wielen hebben een andere behandeling nodig dan de rest van de auto, omdat ze het meeste te lijden hebben. Remstof, teer, vuil, pekel etc. komen allemaal terecht op je wielen. Door ze één voor één grondig schoon te maken met een velgenreiniger blijven de wielen langer mooi. Velgenreinigers zijn krachtige producten. Dus door de velgen als eerst te doen, heb je verderop in het proces alle gelegenheid om velgenreinigers en andere producten nog van de lak te halen. Daarnaast werken velgenreinigers het best op een droge ondergrond. Dat is best lastig na het wassen.

 

5.   ❌ Je auto droogrijden

Heerlijk. De auto is schoon! Nu een stukje rijden over de provinciale weg om de druppels weg te rijden. Helaas werkt dat niet altijd goed. Waterdruppels drogen, vooral in de zomer, op en laten vervelende kalkvlekken en watervlekken achter. Het is daarom verstandiger om de auto netjes af te drogen met een microvezeldoek.

Zelf je auto wassen? En op zoek naar de beste tips en producten? Kijk dan op de site van Elite Carcare voor meer informatie.

 

https://elitecarcare.nl/