Pcbrehoboth
Image default
Vervoer en transport

Bij welke situaties heb ik verhuislift nodig?

Je woont in een appartement met een trappenhuis dat nogal wat bochten maakt, een flat of een eengezinswoning. Eigenlijk bij elke verhuizing waar zware grote objecten verplaatst moeten worden. Denk aan de wasmachine, een echte ruggensloper, de piano, de bedden of grote zware kasten. Tafels, een bankstel, sommigen til je met een vinger op en andere zijn niet te tillen. En natuurlijk zware fitnessapparatuur of bedrijf inboedel en machines. Om je te ontlasten om veel te moeten manoeuvreren door smalle hoeken en plekken en omdat het niet door je voordeur of raam past.

 

Wat voor verhuisliften zijn er?

Er zijn verschillende soorten. Er zijn er bij die je alleen inclusief een erkende verhuizer kunt huren met daarvoor speciaal opgeleid personeel. Maar je hebt ook liften die je zelf kunt bedienen bij bijvoorbeeld verhuislift huren Boels. De meeste soorten daarvan, de zelf bedienende, die kun je achter de auto op je aanhanger vervoeren. De liften gaan tot 18 meter hoog en kunnen ongeveer tweehonderd kilo tillen. Je hebt daar ook weer soorten en maten in.

 

Voor en nadelen van zelf verhuislift huren

De nadelen van zelf een verhuislift huren zijn niet gering en toch iets om goed over na te denken. Want je bespaard voor nu wat geld maar als het mis loopt had je dat er achteraf graag voor overgehad. Dan maar wat meer geld kwijt zijn.

In elk geval moet je zorgen dat je heel goed verzekerd bent want omdat je het zelf doet en je niet zo veel ervaring hebt, kan er snel iets mis gaan. Stel dat je een omstander verwondt of jezelf, dan heb je een groot probleem. Of je spullen gaan kapot omdat je iets niet goed hebt vastgemaakt, tja je doet alles zelf en je bent vermoeid want een verhuizing is een heel gedoe, dus kan gebeuren. Het is veiliger om er mensen bij te nemen die weten wat ze doen, dat verkleint de kans op ongelukken en letsel.

Denk eraan naar je gemeente te gaan om een objectmelding door te geven of een vergunning voor die datum aan te vragen anders heb je kans dat je daar problemen door krijgt. Dat verschilt overigens per gemeente. Parkeerplaatsen die je eventueel zelf moet vrijmaken zodat je er bij kunt.
Onderzoeken of de grond bij de verhuisplek waar de lift moet komen wel geschikt is om veilig te plaatsen, zodat hij niet kan verzakken. Je moet je spullen zelf inpakken en eventueel uit elkaar halen.

Het neemt heel veel tijd in beslag omdat je het niet dagelijks doet en je loopt grote kans dat je er rugklachten door oploopt. De vraag is dan ben ik werkelijk goedkoper uit dan dat ik professionele goed opgeleide mensen inhuur die ook door de ervaring supersnel zijn.
De voordelen kunnen zijn dat je op dat moment goedkoper uit bent en ook niet met zware spullen om onnodige moeilijke hoeken en bochtjes hoeft te sjouwen om uit huis te komen met je spullen.