Pcbrehoboth
Image default
Vervoer en transport

Moderne aanhangers te huur bij JobCar in Etten-Leur

JobCar verhuurt diverse soorten aanhangers. Denkt u aan open aanhangwagens, gesloten aanhangers en bagagewagens. Aanvullend kunt u bij JobCar een elektrische kipper en autotransporter huren. Heeft u een kiepaanhanger nodig? Hij staat al voor u klaar!

Regels voor het huren van een aanhanger

Voordat u een aanhanger huurt, is het verstandig even de regels door te nemen. We sommen de belangrijkste voor u op.

Om met een caravan, aanhanger of oplegger achter uw auto te mogen rijden, moet u in het bezit zijn van rijbewijs B, BE of B+ (code 96). Heeft u rijbewijs B dan mag u met uw wagen een aanhanger trekken waarvan het lege gewicht en het laadvermogen maximaal  750 kilogram zijn. Wegen de auto en de aanhanger samen niet meer dan 3500 kilogram? U mag een aanhangwagen van meer dan 750 kilogram trekken. Rijbewijs B+ (code 96) bezitters mogen elke aanhanger trekken met als voorwaarde dat het gezamenlijke gewicht van auto + aanhanger maximaal 4250 kilogram is (het lege gewicht plus het laadvermogen). Met rijbewijs BE op zak kunt u een aanhanger van maximaal 3500 kilogram (leeg gewicht + laadvermogen) aan uw auto koppelen. In sommige gevallen zijn zwaardere opleggers / aanhangers toegestaan. Mensen die voor 19 / 1 / 2014 hun rijbewijs BE hebben gehaald mogen – ongeacht het lege gewicht en het laadvermogen van de aanhangwagen – met iedere aanhanger rijden. Punt van aandacht is in dit geval natuurlijk wel de trekhaaklast. De maximale last moet groter zijn dan het gewicht van de aanhanger plus lading. Deze maximale trekhaaklast vindt u in het instructie- of kentekenboekje.

Meer info over JobCar

Voor de huur van een aanhangwagen hoeft u bij JobCar geen borg te betalen. De prijzen die u op de website vindt, zijn allemaal inclusief btw. Heeft u de aanhanger maar even nodig? U kunt gebruikt maken van het aantrekkelijke 3 uurtarief. De voor het dagtarief geldende tijden zijn: 08.00 tot 22.00 uur. Natuurlijk kunt u de aanhangwagen ook na 22.00 uur retourneren, dan wordt wel een tweede dag berekend in de prijs. Met de aanhanger naar het buitenland en weer terug, is voor JobCar geen probleem.

https://www.jobcar.nl/