Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

5 bijzondere weetjes over bedwantsen

Al vroeg in de geschiedenis werden bedwantsen door de oude Egyptenaren ontdekt. Tegenwoordig zijn ze één van de meest voorkomende soorten ongedierte. Dit komt doordat deze beestjes zich makkelijk kunnen verplaatsen. Door het toenemende internationale vliegverkeer kunnen ze zich dan ook over de hele wereld verspreiden. Maar wat weet jij over bedwantsen? Lees hier een aantal feitjes over bedwantsen die je waarschijnlijk nog niet wist: Bedwantsen Bestrijden zet het voor jou op een rijtje!

  1. Bedwantsen eten net als mensen drie grote maaltijden per dag

Bedwantsen maken een kenmerkend patroon wanneer ze je bijten. Je kan dan ook gelijk zien dat het om bedwantsen gaat. Bedwantsen bijten namelijk drie keer op een rij, wat ook wel ontbijt-lunch-diner beet wordt genoemd. Wanneer ze eenmaal één plekje hebben gevonden, gaan ze verder om zich te voeden op andere plekken. Zij eten dus net als een mens, drie grote maaltijden per dag.

  1. Bedwantsen brengen verdoving aan

Wanneer bedwantsen je bijten, brengen ze een soort verdoving aan. Dit komt door het speeksel van bedwantsen. Het speeksel bevat namelijk verschillende stofjes die verdovend werken. Hiermee kunnen de bedwantsen zich gemakkelijker voeden met jouw bloed zonder dat je het merkt en voelt. Zijn de beestjes toch nog een beetje lief voor ons!

  1. Bedwantsen kunnen overal wonen

Bedwantsen kunnen overal wonen. Het maakt hun dan ook niet uit of een ruimte schoon of vies is. Voor bedwantsen zijn wel een aantal zaken cruciaal. Er moet een goede voedselbron in de buurt zijn. Dit betekent dat er mensen of dieren aanwezig moeten en waar genoeg kooldioxide aanwezig is. Het liefst een ruimte waar weinig tot geen licht is, want hier houden bedwantsen niet van. Vandaar dat ze ook vooral `s nachts actief op zoek gaan naar voeding.

  1. Bedwantsen leggen eieren

Net als vele andere insecten leggen ook bedwantsen eieren die zich razendsnel kunnen verspreiden. Wanneer een vrouwtjes bedwants genoeg bloed binnen krijgt, kan zij wel tot 500 eitjes leggen. Het is dan ook erg belangrijk om de bedwantsen op tijd te bestrijden, want voordat je het weet, heb je met 500 bedwantsen te maken!

  1. Bedwantsen houden niet van hitte

Ondanks bedwantsen erg van de warmte houden, houden ze absoluut niet van de hitte. Sterker nog, bedwantsen worden met de hitte bestreden. De hitte kan de bedwantsen in alle stadia doden. Dus heb je het vermoeden dat je bedwantsen tussen je dekens hebt? Was dan je beddengoed in ongeveer 60 graden. Op deze manier kun je de bedwantsen van eieren tot volwassen bedwants doden.