Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

Zeilringen

Zeilringen zijn vaak relatief kleine, maar zeer stevige ringetjes met in het midden een gat. De ringen worden geplaatst op zeilen. In de meeste gevallen is dit in het hoekje van de zeil, vaak ook aan meerdere zijdes. Het doel is door middel van een zeilring het zeil stevig kunnen vastmaken aan iets. Zonder deze ringen is het immers zeer lastig om bijvoorbeeld een touw of een stuk ijzerdraad dusdanig aan een zeil vast te maken, dat deze niet zal scheuren. Met zeilringen is dit mogelijk. Het is zeer handig in verschillende situaties en de ringen bieden diverse voordelen. 

 

Zeilringen gebruiken

Zeilringen worden zoals gezegd in verschillende situaties gebruikt en ze komen erg handig uit. Wanneer je onder normale omstandigheden iets wilt vastmaken aan een zeil door middel van bijvoorbeeld een touw, is er altijd het risico dat het zeil scheurt. Je maakt bijvoorbeeld een gat in het zeil en knoopt het touw erin. Vervolgens trek je de knoop strak. Wanneer je dit doet zonder een zeilring kan de knoop door het zeil heen scheuren. Een zeilring is van metaal een voorkomt dus dat dit kan gebeuren.

Ook met andere situaties waarbij het zeil al bevestigd is kan er nog altijd schade of een scheur ontstaan als er geen zeilring is die wordt gebruikt.

 

Verschillende soorten zeilringen

Zeilringen zijn er in verschillende soorten. Het principe is uiteraard hetzelfde en de voordelen blijven ook hetzelfde. Het kan echter wel zo zijn dat de ene persoon bijvoorbeeld een groter of een ander soort zeil heeft waardoor hij of zij ook een grotere of een andere soort zeilring wilt. Voor dit soort situaties zijn er dan ook verschillende soorten ringen. De ene heeft een groter gat voor dikkere touwen en de ander heeft bijvoorbeeld bredere zijkanten. Je kunt altijd zelf kijken welke variant in je eigen situatie het best zou uitkomen.