Pcbrehoboth
Image default
Woning en Tuin

Welke soorten parketvloeren zijn er?

Bij parketvloeren wordt onderscheid gemaakt tussen massief en half massief houten vloeren. Massief houten parketvloeren zijn gemaakt van planken die uitsluitend uit massief hout bestaan. Dit hout kan afkomstig zijn van verschillende boomsoorten, waaronder eikenhout of beukenhout. Het hout kan worden bewerkt op verschillende manieren om de kleur en het uiterlijk van het hout te beïnvloeden. Deze soort parket is het duurst in aanschaf. Het hout wordt over het algemeen gewonnen van bomen die speciaal voor dit doel worden gekweekt. Het is dus niet zo dat hiervoor bossen worden gekapt dat zorgt voor aantasting van de natuur.

Halfhouten parketvloeren

Als je kiest voor een halfhouten parketvloer dan betekent dit in ieder geval een besparing op de kosten. Een vloer van dit materiaal is namelijk goedkoper dan parket van hout en dit soort van parket kan je makkelijk online kopen. De planken van een halfhouten vloer zijn deels gemaakt van kunststof en deels van hout. De bovenzijde, die het aanzien van de vloer bepaalt, is van hout. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende soorten hout en daarmee uit diverse kleuren. Ook de manier van leggen is van invloed op hoe de vloer er uiteindelijk uit komt te zien. Dit geldt uiteraard ook voor vloeren van volledig houten parketvloeren.

Het onderhoud

Het onderhoud is voor beide soorten hetzelfde. Je kunt de vloer reinigen met de stofzuiger of een huisbezem. Daarnaast reinig je de vloer met enige regelmaat vochtig met een reinigingsmiddel dat speciaal geschikt is voor parketvloeren. Eens in de zoveel jaar kun je de beschermende laklaag verwijderen en voorzien van een nieuwe laag. Dit maakt de vloer vuilafstotend en beschermt het hout tegen beschadigingen.