Pcbrehoboth
Image default
Gezondheid

Wat is hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt hypnose gebruikt om lichamelijke en psychische processen te beïnvloeden. Belangrijk is dat je dit zeker niet gaat vergelijken met de vorm van hypnose die in showprogramma’s wordt gebruikt. 
Hypnose is een manier waarbij de gehypnotiseerde persoon in een ontspannen staat van bewustzijn wordt gebracht en daarbij geconcentreerd is op één bepaald onderwerp. Het is een staat van veranderd bewustzijn waarbij de gehypnotiseerde persoon de aandacht richt op de innerlijke processen, beelden en ervaringen. 
Bij hypnotherapie wordt de klant onder hypnose gebracht, zodat deze in contact komt met onbewuste ideeën en gevoelens. Hierdoor ontstaat er bij de klant meer inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. In een therapeutische setting wordt hypnotherapie gebruikt bij de behandeling van verschillende psychische klachten, zoals angst en fobieën. Het kan ook gebruikt worden als je wil stoppen met roken. Met behulp van hypnose worden via het onderbewustzijn negatieve gedragingen omgezet in positieve. 

Hypnotherapeut

Een eerste gesprek bij een hypnotherapeut dient om de behandelaar een beeld te geven van dat wat je wilt bereiken. Als je dezelfde sessie of volgende sessies onder hypnose wordt gebracht, lijkt het alsof je slaapt, maar je bent bewust van wat er rondom je gebeurt. Je hebt volledig de controle over jezelf in eigen handen. De therapeut geeft dan suggesties of ideeën die met je vraag te maken hebben. Een slechte gewoonte, je angsten en fobieën kan je via die suggesties afleren. Omdat je de volledige controle hebt, heb je tevens controle over de suggestie die de therapeut meegeeft. Staat deze je niet aan, dan zal de suggestie niet helpen. 

Hypnose

De therapeut haalt je terug uit je gehypnotiseerde toestand. Het komt ook voor dat je zelf uit je hypnose komt. Alvorens je uit je hypnose wordt gehaald, geeft de therapeut extra versterkende suggesties, die zorgen voor een blijvende werking.

Andere vorm van therapie die kan helpen is regressietherapie.

https://www.zoma-opleidingen.nl/