Pcbrehoboth
Image default
Energie

Verschillende opbrengsten van zonnepanelen

De drie soorten zonnepanelenopbrengsten zijn: laag zonnepaneelrendement, gemiddeld rendement en hoog rendement. Panelen met een laag rendement zijn het goedkoopst, maar produceren minder elektriciteit. Hoogrendementpanelen zijn het duurst, maar wekken meer elektriciteit op. De beste optie is om een ​​mix van panelen met een hoog en middelhoog rendement te hebben, omdat ze een goede hoeveelheid stroom produceren zonder te duur te zijn.

Vergelijking zonne-opbrengst

Het is belangrijk om de verschillende soorten zonnepaneelopbrengsten te begrijpen voordat u een aankoop doet. Als het gaat om zonnepanelen met een laag rendement, produceren ze minder elektriciteit dan andere typen, maar kosten ze ook minder om aan te schaffen en te installeren. Ze zijn misschien niet de beste optie voor jou als je op korte termijn grote hoeveelheden zonne-energie wilt, maar ze zijn een goede optie voor mensen die klein willen beginnen of niet te veel geld willen uitgeven. De tweede optie is het middelzware zonnepaneel dat veel elektriciteit produceert. Deze panelen hebben vaak dezelfde levensduur als andere typen. Ze zijn doorgaans ook duurder in aanschaf, maar zullen u helpen besparen op installatiekosten. Ten slotte zijn er de hoogrenderende zonnepanelen die meer energie opwekken dan andere typen en ook langer meegaan. Om deze redenen zijn deze panelen duur in aanschaf.

Factoren die bijdragen aan de opbrengst van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen wordt gemeten aan de hand van de hoeveelheid energie die ze per vierkante meter produceren. Als zonne-energie nieuw voor u is, zijn de volgende factoren die bijdragen aan de efficiëntie van het zonnepaneel. De eerste belangrijke factor waarmee u rekening moet houden, is de hoek waaronder het zonlicht op het paneel valt. De hoek is de sleutel in de efficiëntie van hoeveel energie het paneel kan genereren. De hoek bepaalt hoeveel van het zonnespectrum wordt omgezet in elektriciteit, en dit wordt bepaald door waar je je op aarde bevindt. Houd ten tweede rekening met het type materiaal dat in het zonnepaneel is gebruikt. Verschillende materialen zijn beter geschikt voor verschillende soorten zonnepanelen. Silicium is bijvoorbeeld het meest gebruikte materiaal in fotovoltaïsche cellen en heeft een hoog rendement. Het is echter duur om te produceren omdat het niet opnieuw kan worden gebruikt, en vereist veel verwerking voordat het bruikbaar wordt. Ten slotte kun je kijken naar de technologie die wordt gebruikt in zonnepanelen. Er zijn verschillende technologieën die worden gebruikt in zonnepanelen. De meest voorkomende zijn kristallijn silicium, dunnefilmsilicium en dunnefilmcadmiumtelluride. Dunne-film zonnepanelen hebben een hoger rendement en zijn goedkoper te produceren dan kristallijne of cadmiumtelluride zonnecellen. Dunne films kunnen worden gemaakt door een breed scala aan technologieën die nutteloze materialen zijn.