Pcbrehoboth
Image default
Aanbiedingen

Van kleine Karim tot Big Benz

Inmiddels al 34 jaar oud, maar in de herfst van zijn carrière ontpopt Karim Benzema zich tot torenhoge Gouden Bal favoriet. Met 44 goals in 46 wedstrijden voor Real Madrid staat de Franse Spits op pole position voor de felbegeerde prijs. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op clubniveau met Real Madrid heeft Benzema met de La Liga titel en de Champions League op zak een topjaar gehad. Maar waarom ontpopt de Franse spits zich met zijn 34 jaar nu pas als de wereldspits die hij is? Wat is het geheim achter zijn opleving? In deze blog gaan we verder in op de transformatie van Karim Benzema.

In de schaduw van CR7

Benzema trapte zijn voetbal debuut af bij Olympique Lyon in het seizoen 2005/2006. Hij stond bekend als een behendige schaduwspits. In die rol werd hij in 2008 topscorer van de Ligue 1 en trok hij de aandacht van verschillende topclubs in Europa. In 2009/2010 werd hij door Real Madrid aangetrokken als nieuwe spits voor Los Blanco’s in een team van wereldsterren. Diezelfde zomer werden ook Ricardo Kaká, Xabi Alonso en Cristiano Ronaldo aangetrokken. Benzema speelde vanaf het begin goed maar bleef in de schaduw staan van Ronaldo, die vanaf het begin aan de lopende band scoorde. Het hele elftal werd daardoor jarenlang rondom Ronaldo gebouwd waardoor van Benzema verwacht werd zich weg te cijferen zodat CR7 kon renderen. Dit deed Benzema uitstekend. De Franse spits was erg belangrijk voor Real, echter leverde dit niet de lof op die hij verdiende…

Transformatie tot topspits

Na het vertrek van Ronaldo in 2018 werd er gezocht naar een waardige opvolger en die had Real Madrid al in huis. Alle ogen waren nu gericht op Benzema en dat voelde Big Benz. Naast het opzetten van aanvallen en het geven van assists begon de Franse spits steeds meer zelf te scoren. Benzema kreeg steeds meer verantwoordelijkheid en werd na het vertrek van Sergio Ramos aanvoerder van Real. In deze nieuwe rol is dit seizoen alles op zijn plek gevallen voor de 34-jarige aanvaller. Met 44 goals in 46 wedstrijden was Benzema bijna hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het winnen van de La Liga titel en de Champions League titel. Naar alle verwachting zal dit hem aan het einde van het jaar ook de ultieme prijs opleveren… De Gouden Bal.

Wil jij ook leren scoren als Karim Benzema? Bij Yoursportdeal vind je alles wat je nodig hebt om vanuit elke hoek te scoren! Voetbaldoeltjes, voetbalnetten en ander materiaal voor op de club en thuis! Neem gauw een kijkje op de website!

 

https://yoursportdeal.nl/