Pcbrehoboth
Image default
Mode en Kleding

Sporten zonder sport bh is gevaarlijk

Sporten zonder sport bh is gevaarlijk

Wanneer je als vrouw gaat sporten, dan wil je er natuurlijk ook een beetje leuk uitzien. Een mooie sportlegging, bijpassend shirt en natuurlijk een paar te gekke sportschoenen. Toch is het belang van een sport bh vaak iets wat al snel wordt vergeten. Het maakt namelijk niets uit of je nu intensief sport of wat rustiger aan doet, ongemerkt krijgen je borsten iedere beweging die jij maakt een flinke schok te verwerken. Nu zal dit bij de ene sport wat meer zijn dan bij de andere, maar toch is het goed je te realiseren wat de gevaren van het sporten zonder sport bh kunnen zijn. 

Borstweefsel

Wanneer je intensief sport zonder voorgevormde bh, dan zal je merken dat je borsten na verloop van tijd gevoelig kunnen worden. Vooral bij sporten zoals hardlopen, krijgen ze bij iedere stap die wordt gezet een flinke klap voor de kiezen. Doordat de borsten geen spieren bevatten, is er dus niets wat weerstand kan bieden. Dit kan er op lange termijn zelfs voor zorgen dat het borstweefsel dusdanig beschadigd raakt, met als gevolg dat borsten kunnen gaan hangen.

Comfortabel

Het dragen van een sport bh is niet alleen belangrijk voor de ondersteuning van je borsten, maar ook is het een stuk comfortabeler. Je kunt je namelijk heel goed voorstellen, dat wanneer je bij iedere stap je borsten voelt en ziet bewegen, dit zowel voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen geen prettig gevoel geeft. door de kiezen voor een sport bh, worden je borsten tegen je lichaam gedrukt, waardoor ze in principe geen kant op kunnen en jij rustig en comfortabel kunt sporten. Ook voor je eigen gevoel is het vaak fijner om tijdens een rondje hardlopen in de buitenlucht te zorgen voor de juiste ondersteuning. Wanneer je dit niet doet, dan zal je het gevoel hebben dat iedereen je bij iedere stap die je zet aan zit te kijken.

Welke bh kies je?

De zoektocht naar een geschikte sport bh lijkt vaak een stuk ingewikkelder dan het aanvankelijk is. Uiteraard is de keuze voor een dagelijks te dragen maximizer bh waarschijnlijk een stuk eenvoudiger, dan wanneer je voor het eerst een complete sportoutfit inclusief bh moet scoren. Toch kun je relatief eenvoudig bepalen welke bh voor jou het meeste geschikt is. Afhankelijk van je cupmaat en pasvorm kun je zowel online als in een fysieke winkel eenvoudig een selectie maken van verschillende type bh’s en vervolgens op basis van je eigen smaak en gevoel de juiste keuze maken.